Mednarodni forum tiska in fotografije tudi v Ljubljani

Na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani bo 14. in 15. novembra potekalo največje strokovno srečanje poznavalcev tiska, digitalnega zajemanja podatkov ter digitalne fotografije v regiji – Adriatic Print and Photo Forum 2007. V okviru predavanj priznanih strokovnjakov bodo predstavljene najnovejše tehnologije in znanja s področja tiska. Vrhunci dogodka, na katerem bo svoje profesionalne tiskarske naprave razstavil tudi Canon, bodo predstavitev 3D-fotografije in 3D-tiska, tiskanje z UV-tehniko ter predstavitev edinstvene knjige FESPA Sensations. (Sporočilo za javnost)

Na dogodku bo predaval mednarodni strokovnjak s področja digitalne fotografije in tiska ter profesor umetnostne zgodovine, dr. Nicholas Hellmuth, ustanovitelj organizacije za antropološke raziskave v Latinski Ameriki in digitalno upodabljanje FLAAR. Na različnih predavanjih bo spregovoril o doseganju kakovosti digitalne fotografije za potrebe digitalnega tiska, pravilni izbiri naprav za tisk velikega formata, o izdelavi umetniških odtisov ter variabilnih digitalnih odtisih. Poleg tega bo še posebej predstavil tiskanje z UV-tiskarskimi barvami.

Hellmuth se med drugim ukvarja z neodvisnim testiranjem fotografske in tiskarske opreme vodilnih svetovnih proizvajalcev in v okviru projekta FLAAR ocenjuje njeno primernost za najzahtevnejše aplikacije na področju digitalnega upodabljanja.

»Forum ocenjujemo kot enega ključnih letošnjih dogodkov za tiskarje in fotografe v regiji, zato nam je v čast, da lahko na njem predstavimo najboljše iz svoje široke ponudbe profesionalnih tiskarskih naprav,« je dejal Goran Sretenoski, vodja programa Canon Business Solutions v Canon Adrii. »Z napravami, kot so produkcijski tiskalniki imagePRESS in tiskalniki širokega formata imagePROGRAF Canon prestavlja mejnike kakovosti digitalnega izpisa in podpira najzahtevnejše grafične aplikacije.«

Adriatic Print and Photo Forum 2007 je priložnost za srečanje izobraževalnih ustanov in gospodarstva, saj ga bodo obiskali študentje grafičnih fakultet, izbrana predavanja pa bodo tudi neposredno prenašana prek interneta na več evropskih fakultetah. Poleg tega bo drugi dan foruma potekala neposredna spletna video konferenca s pekinško univerzo, katere namen je izmenjava izkušenj na področju UV-tiskanja.

Več informacij in program dogodka je na spletnem naslovu www.all4print.net/appf.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.