Novi Pentax kompaktni fotoaparati

Pentax je danes predstavil del svoje ponudbe v kompaktnem razredu, ki prihaja na prodajne police letošnjo pomlad. Medtem ko sta modela Optio E50 in Optio S12 nadgradnji obstoječih modelov je Optio M50 presenetil z novim, 5x optičnim zoom objektivom ter možnostjo izbire barve ohišja. (Sporočilo za javnost)

Pentax Optio E50 je fotoaparat vstopnega razreda, namenjen nezahtevnim uporabnikom, ki se nočejo ukvarjati z množico nastavitev. Optio E50 omogoča zajem slike v ločljivosti 8,1 milijona točk, vgrajen ima 3x optični zoom objektiv in 2,4-inčni LCD zaslon. Za napajanje skrbita dve AA bateriji (priporočamo polnilne baterije tipa eneloop) s katerima lahko posnamete okrog 250 posnetkov. S pomočjo najnovejše tehlogogije je sposoben samodejno prepoznati obraze ter ustrezno prilagoditi ekspozicijo, s pomočjo Digital Shake Reduction funkcije samodejno prilagaja občutljivost od 100 do 1600 ISO, omogoča pa tudi snemanje videa z zvokom. Za hiter prenos podatkov je vgrajen USB 2.0 vmesnik. Optio E50 je odlična izbira za družinskega fotografa, ki prehaja iz filma v digitalno fotografijo.

Pentax Optio M50 je družinski fotoaparat s kovinskim ohišjem, na voljo v kar šestih različnih barvah ohišja. Kljub izjemno majhnim dimenzijam ima Optio M50 vgrajen povsem na novo konstruiran 5x optični zoom objektiv (36 – 180 mm) ter 2,5-inčni LCD zaslon z visoko ločljivostjo.Pri zajemu družinskih posnetkov bo v veliko pomoč tehnologija samodejnega prepoznavanja obrazov Face Detection, samodejna nastavitev občutljivosti med ISO 64 in ISO 6400 ter originalna Pentax Auto Picture funkcija, ki samodejno prepozna motiv in izbere enega izmed 6 prednastavljenih prigramov (pokrajina, portret, nočni posnetek, normal, rože oz. šport). Optio M50 je zaradi odpornega ohišja, majhnih mer ter velikega zoom dosega idealen družinski sopotnik. Na voljo v črni ali srebrni barvi.

Pentax optio S12 je vrhunski kompaktni fotoaparat, ki ne presega dimenzij bančne kartice. Kljub majhnim dimenzijam se ponaša s stilsko dovršenim kovinskim ohišjem, zajemom slike v ločljivosti 12 milijonov točk, 3x optičnim objektivom s priznano Pentax smc optiko, tehnologijo samodejnega prepoznavanja obrazov face Recognition z novo nastavitvijo Face Tracker, funkcijo prilagoditve dinamičnega obsega za preprečevanje pretemnih in presvetlih delov slike, digitalnim Shake Reduction sistemom prilagajanja občutljivosti do ISO 3200 in možnostjo snemanja videa v DivX načinu, ki omogoča snemanje kar 45 minut polne ločljivosti na 1 GB prostora.

Optio S12 je odlična izbira za poslovno in družinsko rabo, saj ga imate zaradi njegove kompaktnosti lahko vedno s seboj. Na voljo v črni ali srebrni barvi.

Vsi trije fotoaparati omogočajo izpis datuma tudi direktno na sliko.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.