Novi kompaktni Canoni proti stresenim posnetkom

Canon je predstavil štiri nove kompaktne digitalne fotoaparate s funkcijami, ki onemogočajo nejasne posnetke in izboljšujejo možnosti vsakdanjega priložnostnega fotografiranja. Fotoaparatom so skupne tehnologija zaznavanja gibanja (Motion Detection Technology) in druge tehnološke izboljšave. Tehnologiji prepoznavanja obrazov so dodali nastavitev temperature beline na obrazih (Face Detection White Balance) in odpravljanje učinka rdečih oči, ki poskrbi za odstranjevanje neprijetnega učinka med fotografiranjem. Fotoaparati imajo tudi funkcijo izbire in sledenja obrazu (Face Select & Track). Aparata Digital IXUS 80 IS in PowerShot A590 IS imata vgrajeno tehnologijo optične stabilizacije slike, ki zmanjšuje pojav zamegljenosti posnetkov in omogoča fotografiranje pri šibkejši svetlobi. (Sporočilo za javnost)

Osrednji poudarek nove zbirke Canonovih kompaktnežev je skrajno poenostavljeno vsakodnevno fotografiranje, pri čemer ohranjajo značilno Canonovo oblikovanje in kakovostno izdelavo.

»Canon je vodilni na področju kakovosti slik, saj se zanaša na inteligentne rešitve, ne pa na hitre izboljšave,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging za Evropo. »Vsi predstavljeni fotoaparati imajo vgrajene zmogljive funkcije za zmanjševanje vplivov pogostih težav, kot sta tresenje in zamegljenost, ob tem pa ohranjajo visoko kakovost posnetkov.«

Novi fotoaparati so:

Digital IXUS 80 IS – kompaktna in stilska oblika v štirih privlačnih barvah (klasični srebrni, rožnati, čokoladni in karamelni), 8 milijonov točk, 3-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem slike in 2,5-palčni zaslon LCD PureColor II.

PowerShot A590IS – 8 milijonov točk, 4-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem slike, fotografiranje s programom Easy in popoln ročni nadzor, nabor dodatkov za objektiv, 2,5-palčni zaslon LCD ter optično iskalo.

PowerShot A580 – 8 milijonov točk, 4-kratni zoom, 2,5-palčni zaslon LCD in optično iskalo, program Easy.

PowerShot A470 – 7,1 milijona točk, 3,4-kratni zoom, 2,5-palčni zaslon LCD in štirje barvni odtenki (rdeč, moder, zelen, srebrn).

Dodatne informacije

Rešitev proti stresenim posnetkom

Nova tehnologija za zaznavanje gibanja in optični stabilizator slike omogočata učinkovito zmanjševanje težav z neostrimi posnetki. Zaznavanje gibanja se vklopi v načinu High ISO Auto in s podatki iz različnih virov – zaznavanje obrazov, svetlost motiva, gibanje motiva in optični stabilizator slike (kjer je na voljo) – oceni premikanje fotoaparata ali motiva. Nato izračuna potrebno povečanje občutljivosti ISO (med ISO 80 in 800), ki bo zadostovala za oster posnetek. Število podatkov in natančnost algoritmov zagotavljajo, da se Canonov sistem izogne nepotrebnemu povečevanju šuma.

Optični stabilizator slike v modelih Digital IXUS 80 IS in PowerShot A590 IS še dodatno prispeva k fotografijam z malo šuma. Objektiv ima vgrajeno premično lečo, ki namesto povečevanja občutljivosti ISO preprečuje stresene posnetke. Zaradi tega sta modela s stabilizacijo in zaznavanjem gibanja še učinkovitejša v boju proti stresenim posnetkom.

Zmogljivo prepoznavanje obrazov
Nastavitev temperature beline obrazov in sledenje obrazu sta funkciji vseh štirih fotoaparatov, ki izboljšujeta portretiranje in posnetke ljudi v različnih okoljih. Prva nastavi temperaturo beline v okviru za prepoznavanje obrazov, poleg ostrine, osvetlitve in bliskavice, ki so jih zmogle že predhodne različice te tehnologije. Rezultat tega so portreti z naravno barvo kože, ne glede na vir svetlobe, najsi bo umetna, naravna ali mešana. Izbira in sledenje obrazu omogoča sledenje izbrane osebe, kar zagotavlja optimalne nastavitve v trenutku proženja.

Odpravljanje učinka rdečih oči je v modelih za leto 2008 še dodatno izboljšano. Vsi modeli namreč podpirajo odpravljanje tega učinka med fotografiranjem. Avtomatika samodejno odpravi učinek rdečih oči, takoj ko je posnetek napravljen.

Izboljšano samodejno ostrenje
Nov sistem AF Point Zoom omogoča povečanje AF-okvirja ob polovičnem pritisku sprožilca, kar omogoča preverjanje izraza na obrazu motiva pred fotografiranjem. Zmogljivost samodejnega ostrenja pri šibki svetlobi je dodatno izboljšana in omogoča učinkovito ostrenje pri stopnjo nižji optični jakosti. Uporabniki lahko zato slikajo v slabših svetlobnih pogojih, kjer bi bili prej posnetki nemogoči.

Canon Digital IXUS 80IS
Canon Digital IXUS 80IS

Canon PowerShot A470
Canon PowerShot A470
Canon PowerShot A580
Canon PowerShot A580
Canon PowerShot A590 IS
Canon PowerShot A590 IS
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.