Nikon predstavlja objketiv AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED

Podjetje Nikon Europe je danes predstavilo novi objektiv AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED za mikro ali makro fotografiranje z najmanjšo razdaljo ostrenja 185 mm. Objektiv ima Nikonov poseben nano-kristalni premaz in elemente iz ED-stekla, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost fotografij z malo lisami, enakomerno osvetljenostjo in z zelo majhnim barvnim odstopanjem. Je kompakten in preprost za uporabo. AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED ima tehnologijo IF (internal focus) design in nevrteči sprednji element, ki omogoča uporabo dodatne opreme, kot je na primer komplet bliskavice SB-R1C1 Macro Speedlight Kit.

Objektiv deluje v ročnem in samodejnem načinu s pogonom AF-S skoraj neslišno, tako da ne boste preplašili živali in žuželk, ki jih boste morda fotografirali od blizu. Namenjen je za uporabo z Nikonovo napredno linijo digitalnih fotoaparatov in je idealna alternativa standardnim 50-mm objektivom.

»Objektiv je s svojo vrhunsko optično kakovostjo in tihim delovanjem primeren tako za bližnje posnetke kot za portrete«, je povedal Robert Cristina, dirketor oddelka za profesionalne izdelke in NPS v podjetju Nikon Europe B.V. “

Zaradi okrogle diafragme z devetimi ploščicami so neizostreni predmeti v ozadju videti mehkejši, naravnejši in nevsiljivi, edinstevno optiko pa sestavljata dva asferična elementa, ki zmanjšujeta zamegljenost in sferično popačenje.

Fotografom bo zagotovo všeč zaradi kompaktnosti in velikosti ter obsega zaslonke od f/2,8 do f/32. Mere objektiva AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED so 73 x 89 mm in tehta 425 gramov. Skupaj z objektivom dobite tudi mehko torbico za shranjevanje. Predvidena cena za objektiv AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED je 519 evrov.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.