Novi fotoaparati Nikon COOLPIX L-Series

Podjetje Nikon Europe je danes predstavilo najnovejša člana v seriji COOLPIX Life-Series, kompaktna digitalna fotoaparata L16 in L18. Tako L16 kot L18 sta cenovno dostopna, kompaktna in preprosta za uporabo. S fotoaparati iz družine L-Series lahko vsak posname odlične bližnje posnetke: naprava sama zazna obraze in samodejno popravi učinek rdečih oči.
»COOLPIX L-Series so fotoaparati, s katerimi lahko uporabniki resnično uživajo pri fotografiranju,« je izjavila Martina Beckmann, direktorica oddelka za komunikacije in tržne storitve pri podjetju Nikon Europe B.V. »Z Nikonovo legendarno optično kakovostjo in zmogljivo tehnologijo sta nova fotoaparata L-Series odličen nakup za zmerno ceno.« (Sporočilo za javnost)

COOLPIX Lifestyle L18

COOLPIX L18 ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik, objektiv NIKKOR s 3x optičnim zoomom in velik, pregleden 3-palčni zaslon LCD z 230.000 točkami. Njegov objektiv od 5,7 do 17,1 mm je ekvivalenten objektivu 35-105 mm v formatu 35 mm, obseg zaslonke pa je f/2,8-f/4,7. Fotoaparat lahko izostri sliko na razdalji od 50 cm do neskončnosti. Z njim lahko v načinu makrofotografiranja naredite bližnje posnetke v razdalji samo 15 cm. Pri slabši svetlobi deluje L18 z visoko občutljivostjo (ISO 64-1600), tako da s krajšim časom osvetlitve preprečite zamegljenost slik. Ima 15 scenskih načinov za optimizirano fotografiranje v različnih pogojih in omogoča neprekinjeno slikanje s hitrostjo 1,1 sličice na sekundo. L18 posname tudi filme z zvokom s hitrostjo 30 sličic na sekundo v formatu VGA (640 x 480 slikovnih pik). Na voljo je v srebrni in črni barvi, slike pa lahko shranite v notranji pomnilnik velikosti 32 MB ali na pomnilniške kartice SD. L18 deluje z baterijami AA.

COOLPIX Lifestyle L16

COOLPIX L16 ima efektivno ločljivost 7,1 milijona slikovnih pik in 2,8-palčni širokokotni zaslon LCD. Kot pri modelu L18 je njegov objektiv od 5,7 do 17,1 mm s 3x optičnim zoomom, obseg zaslonke pa je f/2,8-f/4,7.

Oba modela L-Series imata preprosto, dostopno obliko z namenskima gumboma za način fotografiranja in predvajanja. Fotoaparat samo vklopite in z enostavnim samodejnim načinom fotografirate brez spreminjanja nastavitev. Fotoaparat zazna enega ali več obrazov v skupini, izostri in približa motiv, tako da ustvari brezhibno kompozicijo. Če je treba, lahko izostritev in zoom nastavite ročno z izbirnikom. L16 je na voljo v srebrni ali črni barvi, ima 16 MB notranjega pomnilnika in režo za pomnilniško kartico SDHC.

Funkcije izboljšave slik pri fotoaparatih L-Series

Oba fotoaparata uporabljata Nikonovo zmogljivo, inovativno, digitalno obdelavo slik EXPEED. Imata tudi funkcijo samodejnega ostrenja s prednostjo obrazov, ki hitro zazna in izostri do 5 obrazov hkrati. Svetloba, ki pada na obraze, se izmeri in ustvari bolj naravno sliko. Druga inovacija je še samodejna osvetlitev z odpornostjo na tresljaje, ki kompenzira napake zaradi tresenja fotoaparata in s krajšo osvetlitvijo in večjo občutljivostjo prepreči zamegljenost na slikah. Fotoaparati L Series imajo tudi vgrajeno funkcijo za odpravljanje učinka rdečih oči, ki vsako sliko analizira in samodejno poišče ter popravi rdeče oči, ter funkcijo D-osvetljevanja, ki izboljša premalo osvetljene slike.

Dodatna oprema in cena

Fotoaparatoma L16 in L18 so priložene alkalne baterije AA, kabel USB, avdio/video kabel, pašček in CD s programsko opremo NIkon Software Suite za COOLPIX. Dodatno lahko kupite polnilnik, baterije Ni-MH za ponovno polnjenje in adapter. L16 in L18 merita 95 (Š) x 61 (V) x 29,5 (G) mm in tehtata pribl. 125 g (brez baterije in pomnilniške kartice SD). Predvideni ceni za L16 in L18 sta 119 evrov in 139 evrov.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.