Samsung GX-20

Samsung GX-20 je opremljen s CMOS senzorjem s 14.6 milijoni točk, optičnim stabilizatorjem slike (OIS) z metodo tresenja senzorja, funkcijo za odpravo prahu na senzorju in različne funkcije popravljanja fotografij, ki omogočajo zajem vznemirljivih fotografij. GX-20 spada v srednji razred DSLR fotoaparatov in lahko zadovolji družinske in amaterske fotografe, pa tudi profesionalce. (Sporočilo za javnost)

CMOS slikovni senzor s 14.6 megapiksli, ki sta ga razvila Samsung in Pentax skupaj, proizvaja pa ga Samsung, je v GX-20 uporabljen prvič. 14.6 efektivnih megapikslov v senzorju velikosti APS-C (23.4mmx15.5mm) proizvaja odlične fotografije z večjo čistostjo in večjim užitkom pri fotografiranju.

CMOS senzor je po dveh letih razvoja in testiranj končno predstavljen. Njegova glavna prednost je majhna potrošnja energije in s tem posledično daljša uporaba z enim polnjenjem baterij ter zmanjšanje šuma pri visokih občutljivostih. Nadalje, lahko CMOS slikovni senzor izrazi čiste in jasne fotografije in zagotavlja izjemno barvno zanesljivost z izboljšanjem nadzora nad količino svetlobe, ki jo prejme senzor. Samsung je svetu ponovno pokazal tehnologije in opremo, ki jim omogoča proizvodnjo CMOS senzorja z največjim številom točk.

Za uporabnike, ki želijo bolj čiste fotografije, GX-20 vsebuje optični stabilizator slike (OIS) z metodo tresenja slikovnega senzorja. OIS hitro zazna majhne tresljaje v roki in zmanjša učinek tresenja, tako da premakne senzor v nasprotno smer premikanja.

Ker je v zadnjih časih uporaba DSLR fotoaparatov močno narasla, so lokacije fotografiranja raznovrstne, vse od gora do morja. Prav zaradi tega je narasla potreba po dobri zaščiti proti prahu in vlagi. GX-20 ima ohišje, ki je posebno tesnjeno na 72 mestih v notranjosti fotoaparata. Ta mesta vključujejo gumb za sprožilec ter vse ostale gumbe za nastavljanje tako kot tudi gumb za izbor načina delovanja.

Dvojna zaščita proti prahu na senzorju pa z uporabo dveh tehnologij obenem odstranjuje nezaželjene pike ali madeže na fotografijah. Mikroskopski prah se zaradi zaščitne prevleke izjemno težko prime za senzor. Tisti pa, ki se kljub vsemu prime, pa je odstranjen s stresenjem senzorja, ki te madeže odstrani. Rezultat so čiste fotografije brez madežev.

GX-20 podpira visoko občutljivost ISO 3200 in proizvaja optimalno kvaliteto fotografij pod kakršnimikoli pogoji s pomočjo izboljšanih tehnologij za popravljanje, kot je HDR (High Dynamic Range) za boljši izraz med temnimi in svetlimi predeli. Profesionalci pa bodo veseli tudi ostalih naprednih funkcij kot je X sync za povezavo z zunanjimi bliskavicami, gumb za hitro pretvarjanje med RAW in JPEG ter napredna programska oprema za pretvarjanje RAW formata. Samsung GX-20 je opremljen z visoko kvalitetnim, 2.7 incha (6.86cm) velikim LCD zaslonom, s pomočjo katerega lahko slike pregledujemo z večjo čistostjo in svetlobo. Funkcija Live-view prinaša udobnost pri fotograiranju, saj omogoča fotografiranje z neposrednim pogledom na zaslonu.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.