Canon PIXMA MX7600

Canon je najavil revolucijo v tiskanju za domača in mala pisarniška okolja s predstavitvijo prvega brizgalnega večfunkcijskega tiskalnika s tehnologijo PgR – PIXMA MX7600. Zahvaljujoč tehnologiji PgR, zmore novI tiskalnik s kakovostjo laserskega tiska na navaden papir izpisovati besedila, grafiko in fotografije. (Sporočilo za javnost)

PIXMA MX7600 prinaša uporabnikom povečano vsestranskost, saj lahko z eno samo napravo opravljajo vsakodnevna tiskalniška opravila, poleg tega pa izdelujejo marketinško dokumentacijo v laserski kakovosti. Večfunkcijski iskalnik odlikujejo hitro kopiranje, optično branje in faksiranje, poleg tega pa izpisuje dokumente višje kakovosti in fotografije primerljive studijske kakovosti.

»S predstavitvijo PIXME MX7600 je Canon trgu ponudil revolucionaren in zelo konkurenčen izdelek,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Z izboljšanimi lastnostmi izpisovanja ta večfunkcijska naprava odpira nove možnosti za brizgalni tisk v malih pisarniških okoljih. PIXMA MX7600 omogoča združitev vse tiskalnih potreb v večnamenski napravi, ki poleg tega prinaša še dodatno zmogljivost s tiskanjem fotografij in predstavitvenih dokumentov.«

PgR – revolucija v brizgalni tehnologiji
S Canonovo edinstveno tehnologijo pigmentne reakcije (Pigment Reaction – PgR) je mogoče odslej na navaden papir tiskati tako besedila, grafiko ali fotografije, brez skrbi, da bi se črnilo razmazalo ali kako drugače razlilo. PgR prinaša nižje stroške v okolja, kjer je potreba po barvnem tisku manjša. V eni napravi združuje vsa tiskalniška opravila, tudi kopiranje, optično branje in faksiranje.

PgR deluje tako, da papir na poti do tiskalne glave premaže z brezbarvnim črnilom. Canonova pigmentna črnila Lucia se vežejo z brezbarvnim črnilom, kar izboljša zasičenost barv, sijaj in utrditev črnila. S tem kemičnim postopkom so odpravljene vse težave, ki jih običajno povzročajo brizgalniki.

PIXMA MX7600 uporablja kartuše Lucia PGI-9 (Cyan, Magenta, Yellow in Photo Black), ki jih uporablja tudi model PIXMA Pro9500, poleg tega pa ima še dve dodatni kartuši: PGI-9 Clear za premaz papirja in PGI-7BK velike zmogljivosti za tiskanje črno-belih dokumentov. V primerjavi z običajnimi pigmentnimi črnili črnila Lucia prinašajo večjo gostoto barv, uravnoteženost in obstojnost.

Izvrstne zmogljivosti
PIXMA MX7600 ima zagonski čas okoli 5 sekund in tiska s hitrostjo 28 str./min črno-belo in 23 str./min v barvah. Hitrost dopolnjujeta dva podajalnika papirja, ki občutno skrajšata čas, potreben za zamenjavo medija. Omogočeno je obojestransko tiskanje, kopiranje in optično branje. PIXMA MX7600 ima vgrajen ethernetni vmesnik, ki omogoča oddaljeno tiskanje in branje s katerega koli računalnika v omrežju.

Kot novega člana družine večfunkcijskih naprav PIXMA odlikujeta nov tiskalnik Canonova pregovorna visoka kakovost izpisa in razširjena funkcionalnost. Namenjen je malim in srednje velikim podjetjem ali oddelkom, ki potrebujejo visoko kakovost in učinkovitost. Z novo tehnologijo PgR, tiskalnimi glavami FINE, črnili Lucia in Canonovimi mediji zagotavlja tisk najvišje kakovosti.

Značilnosti PIXME MX7600:
• Revolucionarna tehnologija PgR
• Samodejno podajanje dokumentov za obojestransko branje in kopiranje 35 strani
• Samodejno obojestransko tiskanje in kopiranje
• Hiter zagon v vsega 5 sekundah
• Hitro tiskanje: do 28 str./min črno-belo in 23 str./min barvno. Brezrobo fotografijo 10 x 15 cm studijske kakovosti natisne v 43 sekundah
• Hitro kopiranje 28 oziroma 23 str./min črno-belo ali barvno
• Ethernetna povezljivost
• Fax Super G3 z 8 spominskimi tipkami za hitro klicanje, 100 s kodami  dosegljivimi hitrimi številkami, 107 skupinami in pomnilnikom za 250 strani
• Studijska kakovost tiska z glavami FINE, kapljicami, velikosti 2 pikolitrov, in ločljivostjo 4800 x 1200 točk na palec
• Samodejno popravljanje fotografij za optimalno predpripravo tiskanja
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.