Objektiv Tamron 17-50/2,8 za Pentax

Japonski Tamron se je odzval zahtevam trga oz željam kupcev in na trg lansiral Pentax verzijo popularnega, večkrat nagrajenega objektiva Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD ASPHERICAL [IF] ki poleg kakovosti prepriča tudi z ugodno ceno. Objektiv je namenjen uporabi na Pentax DSLR fotoaparatih z APS-C velikostjo tipala in ponuja goriščno razdaljo 26-78 mm (ekviv. 35 mm razredu).  (Sporočilo za javnost)

Za doseganje optimalne optične kakovosti ter velike svetlobne prepustnosti so Tamronovi inženirji uporabili XR (Extra Refractive Index) steklo, dva hibridna asferična elementa in LD (Low Dispersion) element. Ti elementi omogočajo maksimalno svetlobno prepustnost kljub kompaktnim meram, minimizacijo kromatske aberacije po celotnem zoom obsegu ter svetlo in ostro sliko tudi ob robovih.

Najmanjša razdalja ostrenja je 27 cm (kar objektiv uvršča v sam vrh svojega razreda), omogoča tudi solidno makro fotografijo v razmerju 1:4,5. Noranje leče objektiva so prevlečene z večplastno prevleko, ki preprečuje nezaželena Ghost in Flare efekta, ki nastaneta zaradi odboja svetlobe od površine svetlobnega tipala. Objektiv je opremljen tudi z Lock stikalom, ki omogoča varnejše prenašanje.

Objktivu je serijsko priložena sončna zaslonka.

 

Goriščna razdalja
17-50 mm
Zaslonka
F/2.8 – F/32
Zorni kot
78°45’ - 31°11’ (APS-C)
Zgradba
16 elementov v 13 skupinah
Najmanjša razdalja ostrenja
0.27 m (po celotnem zoom obsegu)
Največja povečava     
1:4.5 (pri f=50 mm MFD 0,27 m)
Premer filtra
Æ67 mm
Premer in dolžina
Æ74.0 mm, 81.7 mm
Teža
434 g
Zgradba zaslonke
7 listov
Priložena sončn azaslonka
Flower-shaped

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.