Tamron odslej tudi za Nikon D40, D40x in novi D60

Tamron je posodobil nekatere modele objektivov za Nikon bajonet. Vanje je odslej vgrajen motorček za avtofokus, ki omogoča uporabo tudi na Nikon D40, D40x in novem D60.
Med prvimi posodobljenimi modeli se trenutno nahajajo Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD Aspherical [IF], Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] Macro, Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2. (Sporočilo za javnost)

Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II LD Aspherical [IF] je z EISA nagrado nagrajeni objektiv z goriščno razdaljo 26-78 mm (ekv. 35 mm razredu) in je namenjen DSLR kameram z vgrajenim tipalom velikosti APS-C. Vgrajene leče tipa XR (Extra Refractive Index), dva hibridna asferična elementa in LD (Low Dispersion) element zagotavljajo odlično optično zmogljivost in minimizirajo vse vrste popačenj, poleg tega tudi pripomorejo k občutnemu zmanjšanju velikosti in teže objektiva. Najmanjša razdalja ostrenja znaša pičlih 27 cm, maksimalna vrednost zaslonke pa F/2,8 preko celotnega zoom območja, kar objektiv uvršča v vrh v svojem razredu. Leče so premazane z novo multiple-layer prevleko (Internal Surface Coating), ki praktično povsem odpravlja pojava »Ghost« in »Flare«, ki sta zaradi specifike DSLR kamer pogosta. Objektiv ima serijsko priloženo sončno zaslonko.
 
 


Tudi Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] Macro je nagrajen z EISA nagrado za najboljši kompaktni objektiv in je eden redkih objektivov s tolikšnim razponom goriščne razdalje nasploh (13,8x). Vgrajeni LD (Low Dispersion) in AD (Anomalous Dispersion) elementi minimizirajo vse vrste popačenj, dva hibridna asferična elementa pa ohranjata kompaktnost. Minimalna razdalja ostrenja 45 cm v celotnem zoom področju. V kompletu s sončno zaslonko.
 


Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 je lahek, cenovno ugoden kakovosten telefoto objektiv z makro funkcijo (1:2) in izboljšano multicoated prevleko leč, zato je uporaben tako na klasičnih kot na digitalnih SLR kamerah. V kompletu s sončno zaslonko.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.