Nikon in Fotografija leta 2008

Že štirinajsti natečaj za najboljšo slovensko fotografijo, Fotografija leta 2008, je zaključen. Nanj je prispelo 517 fotografskih opusov oziroma 3.128 fotografij, kar je največje število do sedaj, zato žirija ni imela lahkega dela. Podeljene so bile tri nagrade za avtorsko fotografijo, katere je prispevalo podjetje Nikon Slovenija, in nagrada za najboljšo reportažno fotografijo. (Sporočilo za javnost)

"Pri Nikonu smo bili zelo veseli in počaščeni, ko smo bili povabljeni k projektu Fotografija leta 2008, ki je zagotovo najvidnejši in najodmevnejši fotografski slovenski dogodek z zelo dolgo tradicijo. Tudi korporacija Nikon je podjetje z dolgo, 90-letno tradicijo in je gotovo največji specialist na področju fotografije. Nikonova zavezanost inovativnosti in kreativnosti se odraža v vseh njihovih izdelkih, zelo inovativne in kreativne pa so tudi letošnje avtorske in reportažne fotografije, ki so se uvrstile na izbor za Fotografijo leta 2008. Pri Nikonu želimo s podporo tovrstnim dogodkom prispevati k razvoju fotografije v širšem smislu v smeri vsem dostopne in brezmejno ustvarjalne oblike umetnosti," je na podelitvi nagrad povedal Tomaž Puh, direktor razvoja poslovanja pri Nikon Slovenija.

Prva tri mesta na področju avtorske fotografije so pripadla Jerneju Skrtu (3. mesto, šifra Marjetica), Nataši Košmerl (2. mesto, šifra: September) ter Vanji Bućan (1. mesto, šifra: Drugo nadstropje). Nikon Slovenija je nagrajencem podelil vrednostne bone za nakup fotografske opreme v vrednosti 630, 840 in denarno nagrado v višini 1.260 evrov.

Nagrajene fotografije in fotografije iz ožjega izbora bodo do 6. marca razstavljene v prvem preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.