Sanyo Eneloop Mobile Booster

Sanyo je za uporabnike mobilnih naprav, kot so mobilni telefoni, fotoaparati, igralne konzole, MP3 predvajalniki, dlančniki, diktafoni in druge naprave, predstavil zanimiv pripomoček za neodvisno električno oskrbo prej omenjenih napravic. Eneloop Mobile Booster je kompaktna prenosna energijska polnilna postaja, ki skrbi, da bomo lahko naše prenosne pripomočke napolnili tudi takrat, ko v bližini ni električne vtičnice. (Sporočilo za javnost)

Naprave Mobile Booster je moč napolniti preko USB-vmesnika na računalniku ali preko električne vtičnice, nikelj-metal-hibridne ali litij-ionske baterije pa poskrbijo za hrambo energije. Vsega 55 gramov težak USB-polnilec KBC-E1S vsebuje dve odstranljivi eneloop bateriji velikosti AA. Naprava nato zmore z energijo zalagati MP3-predvajalnik ali mobilni telefon do 70 minut (povezana preko USB mini priključka). Obe eneloop bateriji je moč tudi odstraniti iz polnilca in jih uporabiti v drugih napravah, npr. urah, radijskih sprejemnikih, električnih svetilkah …, ki ne premorejo USB-vmesnika.

Preostali dve rešitvi temeljita na litij-ionskih baterijah in nudita večjo kapaciteto. Hranilnik energije KBC-L3S ima vgrajeno baterijo, ki se napolni v 7 urah (prek USB-vmesnika), prenosnim napravam pa nato lahko nudi do dve uri avtonomije. Model KBC-L2S je še zmogljivejši, saj premore dve vgrajeni bateriji in dva USB-vmesnika, kar pomeni, da lahko napaja dve mobilni napravi hkrati (prav tako do 2 uri). Vse tri naprave Mobile Booster so opremljene z lučko, ki prikazuje stanje polnjenja in indikatorjem napolnjenosti.

Prenosni hranilniki energije Sanyo eneloop Mobile Booster stanejo od 20.90 € (KBC-E1S),34.90 € (KBC-L3S) oz. 39.90 € (KBC-L2S).

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.