Nikon COOLPIX P80

Družina kompaktnih digitalnih fotoaparatov Nikon Coolpix je pridobila novega "super zoom" člana. Novi Nikon Coolpix P80 je namenjen aktivnim fotografskim navdušencem, ki imajo oko za podrobnosti, se ponaša z ločljivostjo 10,1 milijonov slikovnih točk ter objektivom NIKKOR z 18-kratno optično povečavo z razširjeno telefoto zmogljivostjo. Ne manjkajo niti stabilizator slike VR ter kopica naprednih funkcij za jasne in ostre posnetke. (Sporočilo za javnost)

Nikonov novi član uspešne serije Coolpix P, Coolpix P80, je eden najmanjših v svojem razredu in ima objektiv z velikim razponom od širokokotnega do super telefoto (27–486 mm). Skladno z željami uporabnikov so inženirji v fotoaparat vgradili ročni nadzor osvetlitve (časa in zaslonke) in visoko občutljivost do ISO 6400 za uporabo pri slabih svetlobnih pogojih. Zmogljiv zoom objektiv lahko izostri predmete, ki so oddaljeni le 1 cm, stabilizator slike pa stabilizira slikovni senzor in kompenzira tresenje fotoaparata.

Z Nikonovim procesorjem EXPEED za obdelavo fotografij je P80 sodobna rešitev za vse fotografe, ki potrebujejo napredne digitalne funkcije v majhnem formatu. Kazuhiro Okano, podpredsednik oddelka za izdelke široke potrošnje pri Nikon Europe, pravi: "Coolpix P80 ima vse: zmogljiv objektiv, ročni in samodejni način, napredne tehnologije v kompaktnem in ergonomsko oblikovanem ohišju. Vsi, ki iščejo vsestranski, visokokakovosten fotoaparat, ki ga bodo zlahka nosili s sabo, bodo navdušeni."

Fotoaparat, ki predstavlja most med kompaktnimi ter D-SLR aparati, ima vgrajeno elektronsko iskalo, ki omogoča natančno kompozicijo prek celotnega obsega povečave, in 2,7-palčni zaslon s prevleko proti odsevu ter širokim zornim kotom. Poleg dobrih splošnih zmogljivosti, ki jih omogočajo objektiv s širokim razponom, stabilizator slike in visoka ločljivost tipala, vsebuje novi P80 tudi tehnologijo, ki omogoča odlične rezultate v specifičnih področjih uporabe. Tri Nikonove inovacije, namenjene skupinskim in posameznim portretom – samodejno ostrenje s prednostjo obrazov, vgrajeno zmanjšanje učinka rdečih oči in digitalno osvetljevanje pri fotografiranju ob slabi svetlobi podpira še visoka občutljivost ISO. Na voljo je tudi snemanje videoposnetkov in 15 scenskih načinov, ki so prilagojeni posameznim nastavitvam in področjem uporabe.

Nikon COOLPIX P80 je zelo enostaven za uporabo in uporabnikom na preprost način ponuja več inovativnih rešitev fotografiranja. Možnost "Optimiziraj sliko" omogoča, da uporabnik po fotografiranju shrani enobarvno sliko z enim od štirih različnih filtrov, obenem pa ohrani izvirno barvno sliko.

Coolpix P80 je pravi fotoaparat za fotografske navdušence, ki si želijo preprost kompaktni fotoaparat, ne želijo pa se odreči ročnemu nadzoru. Z več kot ducat scenskimi načini, ki so prilagojeni situacijam, kot so noč, ognjemet, morje, panorama in športni dogodki, lahko v večini običajnih okoliščin prednastavite fotoaparat za doseganje kar najboljšega rezultata. Možnost snemanja videoposnetkov omogoča realistično snemanje dogajanja s hitrostjo 30 sličic na sekundo in posnetkov v intervalih, s čimer lahko razkrivate skrivnosti v naravi, ki se odvijajo počasi, po več ur ali celo dni. Fotoaparat ima vgrajenega 52 MB notranjega pomnilnika in je združljiv s pomnilniškimi karticami SDHC, ki omogočajo shranjevanje več tisoč fotografij na eno kartico.

P80 bo na voljo pri Nikonovih prodajalcih sredi maja po priporočeni prodajni ceni 429 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.