Nikon COOLPIX S52/S52c

Digitalna fotografija je na pohodu. Z novimi modeli Nikon Coolpix kompaktnih digitalnih aparatov je fotografiranje še bolj poenostavljeno. Stilsko oblikovana novinca Coolpix S52 in S52c, ki združujeta eleganco in sodobno brezžično tehnologijo, sta pripravljena na nove izzive. (Sporočilo za javnost)

Sveža podoba novincev Coolpix S52 ter S52c se kaže v zaobljenih linijah ohišja in valovitih robovih, ki zaradi svoje oblike uporabniku ponujajo še boljši oprijem. V notranjosti ohišja se skriva sodobna tehnologija za digitalno obdelavo posnetkov, slikovni procesor EXPEED. Nova aparata iz serije Style imata poleg zmogljivega tipala CCD z 9 milijoni slikovnih elementov vgrajen še "pravokotni" objektiv NIKKOR s trikratno povečavo ter tehnologijo za stabilizacijo posnetkov (premikanje optičnih leč). Visoka občutljivost do vrednosti ISO 3200 omogoča fotografiranje hitro premikajočih se motivov tudi ob šibki osvetlitvi.

"Nikonova tehnologija EXPEED zagotavlja hitro obdelavo slik in dobro odzivnost," pravi Kazuhiro Okano, podpredsednik oddelka za potrošnike pri Nikon Europe, "Coolpix S52 prinaša edinstveno kombinacijo elegance in tehnologije. Poskrbeli smo, da je visoka kakovost zunanjosti teh fotoaparatov skladna z naprednimi inovacijami v notranjosti. Upamo, da bo izbor barv všeč tako moškim kot ženskam, tistim, ki želijo napredne funkcije, pa bo gotovo všeč brezžična povezljivost fotoaparata S52c."

Model COOLPIX S52c, ki je opremljen z brezžičnim vmesnikom za prenos fotografij, omogoča tudi povezovanje prek interneta ter takojšnje pošiljanje fotografij prijateljem širom sveta. Fotografije lahko v trenutku z enim samim pritiskom na priročen gumb pošljete prek vgrajene povezave Wi-Fi. Uporabniki interneta lahko na Nikonovem spletnem mestu my Picturetown brezplačno shranijo do 2 GB fotografij in video posnetkov.

S52c vključuje tri edinstvene Nikonove inovacije – samodejno ostrenje s prednostjo obrazov, vgrajeno zmanjšanje učinka rdečih oči in digitalno osvetljevanje (D-Lighting), poleg tega pa ima visoko občutljivost ISO za primere, ko je malo svetlobe. Tako je S52c primeren za fotografiranje posameznikov in skupin, tako zunaj kot znotraj. Vse to dopolnjuje še možnost snemanja videoposnetkov, 15 scenskih načinov za optimizirano fotografiranje v različnih pogojih in način makrofotografiranja, s katerim je mogoče slikati z bližine samo 4 cm.

Oba fotoaparata imata priročne in uporabniku prijazne gumbe ter razumljive menije za dostop do naprednih funkcij.

Nova Coolpixa-a bosta v bleščeči srebrni in vijolično črni barvni kombinaciji na voljo sredi maja. Trgovci bodo za model Coolpix S52 želeli 249 evrov, S52c z brezžičnim vmesnikom pa bo 50 evrov dražji.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.