Urejanje fotografij preko spleta

Spletne aplikacije kot so Ajax, Flash in Java nam dandanes omogočajo skoraj vse, kar smo do sedaj lahko počeli le na svojem računalniku. Možnost urejanja fotografij preko spletnih aplikacij je še en dokaz več kako hitro se internet razvija. Ne preveč zahtevni uporabniki se že skoraj lahko poslovijo od dragih grafičnih programov. Urejevalniki nam nudijo vse osnovne in tudi dodatne funkcije potrebne za obdelavo fotografij (rotiranje, izrezovanje, spreminjanje velikosti, barve, ostrine, odstranjevanje rdečih uči ipd.). Lahko jih uporabljate povsod, kjer imate računalnik in dostop do interneta. V nadaljevanju smo si na kratko pogledali nekaj strani, ki ponujajo to storitev.

Splashup - http://www.splashup.com/

Skoraj podobna aplikacija kot Adobe Photoshop , zato ni najbolj primerna za uporabnike brez izkušenj. Vsebuje vse osnovne funkcije, do raznih filtrov in slojev (layer).


Picnik - http://www.picnik.com/

Trenutno se uvršča v sam vrh popularnosti. Preprost za uporabo in vsebuje vsa najpomembnejša orodaja: auto-fix oz. avtomatsko popravilo fotografije, rotacija, spreminjanje velikosti, svetlost, barve, ostrina, ostranjevanje rdečih oči.


Pixinate - http://pixenate.com/

Preprost grafičen izgled strani z uporabo osnovnih funkcij (izberi vse, povečava +/-, osvetlitev, izrez, sprememba velikosti, rotiraj, popravljanje rdečih oči, ...). Aplikacijo lahko uporabite tudi s storitvami kot so Facebook, Flickr in MySpace.


Snipshot - http://snipshot.com/
Snipshop se je nekoč imenoval Pixoh, je zelo zanimiva »Ajax-based« aplikacija. Za doplačilo nudijo tudi online obdelavo RAW datotek, dodatne efekte (predelava v črnobelo fotografijo, sephia, ipd.) in prepoznavo obraza.


Picture2Life - http://www.picture2life.com/
Urejanje, zbiranje in animiranje fotografij. Možno tudi deljenje z drugimi uporabniki.


Adobe Photoshop Express - http://www.photoshop.com/express/

Komentarji
j (@sikoj) 15. april 2008 20:34
Super, pohvalno. Mislim, da bo marsikomu prišlo zelo prav.
canonndale (@canonndale) 16. april 2008 09:42
Kaj pa PhotoShop Express? www.photoshop.com/express
Uroš Uršej (@Lucifix) 16. april 2008 09:57
Hvala sem pozabil nanj. Opis dodam v kratkem.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.