Lexmarkovi tiskalniki s tehnologijo RFID

Korporacija Lexmark je na konferenci Radio Frequency Identification (RFID) Journal LIVE! 2008 predstavila novo linijo laserskih tiskalnikov, opremljenih s tehnologijo RFID. Tiskalniki Lexmark RFID Ultra High Frequency (UHF) so tudi med 10 finalisti, ki se potegujejo za nagrado najboljšega izdelka na konferenci. (Sporočilo za javnost)

Lexmark je svoje črnobele laserske tiskalnike T640, T642 ter T644 opcijsko opremil s tehnologijo RFID. Novinci znajo programirati in preveriti RFID-medije ter tako omogočajo enostavno in cenovno ugodno možnost identifikacije z radijskimi valovi. Rešitve, temelječe na tehnologiji RFID, se vse bolj uveljavljajo v podjetjih, ki se spremljajo gibanje količin zalog v realnem času - tu pride do izraza največja prednost RFID tehnologije pred rešitvami, ki uporabljajo sistem bar kod, saj RFID za svoje delovanje zahtevajo, da je koda izdelka v vidnem polju čitalca.

Laserski tiskalniki predstavljajo cenovno ugodno alternativo termalnim tiskalnikom, saj lahko tiskajo na različne medije, hitrosti tiskanja so bistveno večje, posledično je višja tudi produktivnost takšnih rešitev. Primer - z Lexmarkovim RFID UHF tiskalnikom ter programsko opremo Lexmark Forms Composer lahko uporabniki na standarden dokument formata A4 hkrati natisnejo trak za pakiranje, etiketo za pošiljanje ter RFID-oznako. Z združevanjem tiskalniških opravil lahko uporabniki občutno znižajo stroške ter minimizirajo število napak ter čas procesiranja.

"Poslovni uporabniki lahko sedaj na dolg seznam zmožnosti tiskalnikov iz serije T640 dodajo še možnost tiskanja RFID-rešitev," je povedal Marty Canning, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka za tiskalniške rešitve in storitve. "Ti črnobeli delovni stroji so idealna rešitev za trgovine in industrijska okolja, ki vpeljujejo tehnologijo RFID za izboljšanje svojih poslovnih procesov."

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.