Nikon Solutions – fotografski dogodek leta za profesionalce in fotografske navdušence

Nikon 10. in 11. maja organizira prvovrsten fotografski dogodek, kjer boste profesionalni fotografi in fotografski navdušenci spoznali Nikonovo fotografsko opremo. Nikonova fotodneva se bosta odvijala v sklopu svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi po Mariborskem Pohorju. Nikon je skupaj s svojimi partnerji, Apple, HP in Gitzo, pripravil predstavitve celovitih rešitev na temo »digital workflow«, fotografske delavnice in možnost praktičnega preizkusa opreme na terenu. (Oglasno sporočilo)

Sobota, 10. maja, bo namenjena predstavitvi naprednih rešitev profesionalnim fotografom (ne glede na pripadnost blagovni znamki). Udeležba je za profesionalne fotografe brezplačna, se je pa treba na dogodek predhodno akreditirati na spletni strani www.nikon-dogodki.si.

V nedeljo, 11. maja, bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji digitalne fotografije, ki bi radi pobliže spoznali kakovost Nikonovih rešitev. Tudi na ta dogodek, ki je brezplačen, se je treba prijaviti, prijavnico pa najdete na spletni strani www.ecetera.si/nikon.

Dogodek, namenjen profesionalnim fotografom
Na prvem dogodku "Nikon Solutions" bodo vrhunski strokovnjaki iz Slovenije in tujine predstavili celoten spekter uporabe profesionalne fotografske opreme, obdelave in tiskanja fotografij. Po praktičnih delavnicah bo mogoče v popoldanskih urah preizkušati celoten spekter Nikonove opreme na enem najbolj spektakularnih športnih dogodkov v Sloveniji - tekmi v spustu z gorskimi kolesi (disciplina 4-Cross).

Za vse prijavljene profesionalne fotografe je Nikon poleg prvovrstnega strokovnega in praktičnega programa pripravil Nikon VIP-ložo, kjer bo moč spremljati potek tekme in si nabrati svežih moči (hrana in pijača). Zanimive fotografske motive obljublja tudi program kolesarskih akrobatov.

Za testiranje in preizkušanje bo na voljo več kosov Nikonovih vrhunskih digitalnih aparatov, predvsem Nikon D3 in D300 ter vsi novi objektivi z goriščnicami od 10 do 600 mm, vključno z novimi zoom objektivi (14-24 in 24-70 mm) ter vrhunskimi Nikkor telefoto objektivi.

Strokovni predavatelji bodo širili svoje znanje in izkušnje. Roeland Koenne (tehnični svetovalec NPS - Nikon Netherlands) bo podrobno predstavil posamezne funkcije in nastavitve aparatov Nikon D3 in D300. Robin Preston (vrhunski strokovnjak za Nikon Capture NX in Adobe Photoshop) se bo posvetil programskemu orodju za obdelavo fotografij Nikon NX Capture, pripravil je več trikov in nasvetov. Predavanja, namenjena predstavitvi sodobnih tehnoloških rešitev, bodo izvedli strokovnjaki podjetij Apple in HP.

Kdaj in kje: 10. maj 2008, Maribor, Hotel Habakuk
Več informacij in akreditacija fotografov na www.nikon-dogodki.si.
Za profesionalne fotografe je udeležba brezplačna.

Za vse ljubitelje digitalne fotografije
Nikon vas vabi na prvovrsten fotografski in športni dogodek, kjer boste spoznali in do podrobnosti preizkusili Nikonove fotoaparate in opremo. Čakajo vas celotna linija kompaktnih digitalnih fotoaparatov iz družine COOLPIX ter digitalni zrcalno-refleksni aparati Nikon D40, D60, D80, D300 ter D3. Seveda bo moč preizkusiti tudi vrhunske objektive NIKKOR.

Zabavno druženje bomo sklenili s fotografiranjem gorskih kolesarjev v akciji. Organizirana bo namreč delavnica s tematiko športne fotografije. Vabljeni torej 11. maja na Mariborsko Pohorje!

Udeležba na predstavitvi je brezplačna, na dogodek pa se je treba predhodno prijaviti. Prijavo na dogodek oddajte na spletni strani www.ecetera.si/nikon.


Nikonovi partnerji
Na dogodku bodo prisotni Nikonovi partnerji, ki bodo predstavljali zaokrožen »digital workflow«. Na praktičnih delavnicah bodo predstavljene naslednje rešitve:

Apple VAD Slovenija
zmogljivi računalniki in vrhunski monitorji za obdelavo grafike

HP
tiskalniki velikega formata, prikaz tiskanja fotografij

Gitzo
profesionalni stativi


Vljudno vabljeni!

Vaš Nikon
Komentiranje te novice je onemogočeno.