Canonov imagePROGRAF iPF720 s trdim diskom

Canon Europe je nedavno napovedal prodajo novega tiskalnika velikega formata imagePROGRAF iPF720 (A0 – 36 palcev), ki ima vgrajen 80 GB trdi disk. Razvili so ga za podjetja, ki se ukvarjajo z računalniško podprtim oblikovanjem in geografskimi informacijskimi sistemi ter potrebujejo tiskalnik za delovne skupine. IPF720 ima vgrajen trdi disk za hitrejšo obdelavo tiskalniških opravil ter optimizacijo obdelave med stranmi za izboljšanje storilnosti pri zaporednem tisku. Novi tiskalnik je med najhitrejšimi v tem tržnem razredu.

ImagePROGRAF iPF720 ponuja 80 GB trdi disk, ki uporabnikom omogoča uporabo dodatne pomnilniške kapacitete kot orodje za nadzor tiskanja, poleg tega pa omogoča ustvarjanje poštnih predalov in shranjevanje opravil za poznejše ponovno tiskanje. Omogoča tudi upravljanje prednostnega vrstnega reda tiskalniških opravil in nadzor nad črnilom ter količino papirja prek namizja.

Novi tiskalnik velikega formata lahko naredi izpis formata A0 v vsega 56 sekundah. Podpira tiskalniška jezika HP-GL/2 in HP RTL ter gonilnik HDI, kar pomeni, da je združljiv z vodilnimi aplikacijami CAD in GIS.

Anne Sharp, vodja trženja za tiskalnike velikega formata v Evropi pri Canonu Europe, je ob tem dejala: »Predstavitev novega imagePROGRAF iPF720 pomeni, da lahko povečamo svoj tržni delež na področju aplikacij CAD in GIS. Zdaj imamo izdelek, ki ni samo eden najhitrejših v svojem razredu, pač pa prinaša še prednosti vgrajenega trdega diska. Uporabniki ga lahko uporabijo kot shranjevalno enoto ali prek njega upravljajo svoje tiskalniške procese. Vse to dopolnjuje še združljivost z industrijskimi standardi ter lastnosti, ki poskrbijo za edinstveno kakovost izpisov.«

Canon ima dolgoletno zgodovino visoke kakovosti izpisov, zato iPF720 uporablja tiskalne glave FINE in sistem petih pigmentnih in dye črnil za optimalne rezultate v poslovnem segmentu. Več kot 15.000 šob ustvari kapljice velikosti 4 pikolitre, s čimer sta zagotovljeni natančnost in ostrina slik ločljivosti 1200 točk na palec. Sistem petih barv izboljša kakovost izpisa z zmanjšanjem prelivanja barv in konsistentnostjo slik.

Novi tiskalnik velikega formata ima vgrajen Canonov slikovni procesor LCOA, ki omogoča hitrejšo in natančnejšo obdelavo slik. Tiskalnik ima velik zaslon LCD za enostavno upravljanje.

 
 
 
 
 
Komentarji
klemen (@soled) 29. april 2008 09:21
kolk..?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.