Pentax Optio W60

Novi vodotesni kompaktni digitalni fotoaparat Pentax Optio W60 z 10 milijoni točk ima vgrajen širokokotni 5x optični zoom objektiv (28-140 mm) in omogoča neprekinjeno uporabo pod vodo do 2 uri pri globini do 4m.

Novi Optio W60 je pisan na kožo družinskim fotografom, ljubiteljem vodnih športov ter adrenalinskim navdušencem. Ker je vodotesen, odporen proti vdoru prahu in nima zunanjih gibljivih delov, je možnost poškodbe zmanjšana na minimum. Optio W60 je prazaprav klasičen napredni kompaktni fotoaparat, pri katerem ni treba paziti na to, ali se bo zmočil oz. umazal, saj ga enostavno sperete s tekočo vodo in obrišete z mehko krpo. (Sporočilo za javnost)

Z novim širokokotnim 5x optičnim zoom objektivom zajem panorame ne bo noben problem, prav tako tudi ne slikanje arhitekture ali skupinskih posnetkov. Odlična zatesnjenost fotoaparata omogoča nemoteno uporabo tudi v zelo hladnem vremenu, tudi pri -10°C. Glede na predhodnika je močno izboljšana video funkcija, saj Optio W60 lahko snema video v ločljivosti 1280x720 točk, kar je prektično primerljivos s HDTV kakovostjo. Če boste snemali video pod vodo, vam v pomoč scenski program, ki prilagodi nastavitve razmeram pod vodo.

Uporabniki, ki niso vešči fotografskih nastavitev, bodo navdušeni nad edinstveno Pentax Auto Picture funkcijo, ki samodejno prepozna kompozicijo in izbere eno od sedmih možnosti: standard, pokrajina, portret, nočni posnetek, cvetje, šport ali nočni portret. Vendar pa to ni edini pripomoček, saj je v Optio W60 vgrajen tudi sistem samodejnega prepoznavanja obrazov, ki razloči do 32 obrazov v kompoziciji v pičle 0,03 sekunde. S samodejnim prepoznavanjem obrazov bodo osebe na vaših slikah vedno izostrene in pravilno osvetljene. Dodan je tudi opozorilnik, ki fotografa opozori na to, da je nekdo ob slikanju zaprl oči, in ga tudi prikaže na zaslonu. Praktično in uporabno.

LCD zaslon z diagonalo 6,4 cm z ločljivostjo 230.000 točk je opremljen z novim AR (Anti Reflecton) filtrom ki omogoča gledanje na zaslon tudi pri močni dnevni svetlobi in pod kotom do 170°, vertikalno in horizontalno.

Glavne lastnosti:
- vodotesen do globine 4 m, neprekinjena uporaba do 2 uri
- širokokotni 5x zoom objektiv (28-140 mm, ekviv. v 35 mm razredu)
- supermakro posnetki od 1 cm naprej
- digitalna Wide fukcija (združevanje dveh posnetkov v enega) omogoča ekstremne širokokotne posnetke do 21 mm (ekviv. v 35 mm razredu)
- SP (Super Protect) premaz zaščitnega stekla pred objektivom onemogoča zadrževanje vodnih kapljic na površini
- inteligeni zoom omogoča razširitev optičnega dosega, če ne uporabljate polne ločljivosti tipala (10 milijonov točk)
- podpira SD in SDHC spominske kartice
- omogoča izpis datuma neposredno na sliko
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.