Canon z lastnimi paneli za LCD-projektorje

Canon je objavil, da je razvil lastne odbojne LCD-panele s tehnologijo LCOS (tekoči kristali na siliciju), ključne komponente večpredstavnih projektorjev.

V primerjavi s tehnologijami, uporabljenimi v drugih tipih projektorjev, so paneli LCOS sposobni prikazovati slike zelo visoke ločljivosti, brez značilnega mrežastega učinka, ki se pojavi prek projicirane slike. Visoke in nespremenljive projekcijske zmogljivosti tehnologije LCOS vzbujajo veliko zanimanje celotne industrije. (Sporočilo za javnost)

Canon je razvil dva tipa panelov LCOS: 0,71-palčni panel WUXGA (1929 x 1200 točk), prvi panel takšne velikosti na svetu, ki zmore prikazati tako visoko ločljivost, in 0,55-palčni panel SXGA (1400 x 1050 točk).

Leta 2004 je zaradi naraščajočega trenda visokih ločljivosti računalniških vsebin in videov Canon razvil večpredstavne projektorje visoke ločljivosti, ki so temeljili na panelih LCOS. Te naprave odlikuje Canonova tehnologija AISYS (Aspectual Illumination System), ki poveča zmogljivosti panelov LCOS do te mere, da kljub kompaktnim meram zmorejo prikazati svetle in visoko kontrastne slike. Poleg uporabe v pisarnah in v izobraževalne namene, so se ti projektorji izkazali tudi na področjih oblikovanja, simulacij in v medicini.

Z razvojem lastnih panelov LCOS je Canon razvil vse ključne gradnike zmogljivih projektorjev, vključno z optičnim pogonom AISYS, projekcijskimi lečami, ki dopolnjujejo panele visoke ločljivosti z minimalnim popačenjem, in procesorskim vezjem.

Canonovi novi paneli WUXGA (1920 x 1200 točk) omogočajo projekcije slik visoke ločljivosti Full HD (1920 x 1080 točk), poleg tega pa podpirajo vse večje ločljivosti osebnih računalnikov. S tem odpirajo vrata na povsem nov trg poslovnih projektorjev.
Komentarji
iztok (@izo) 27. maj 2008 12:07
tole bi znalo bit zanimivo za projekcije ipd, kjer še vedno projekcija iz diasov kraljuje. in p amožnost hd filmov boljše kakovosti, tudi fajn. se res plača pogledat en hd film na projektor, to je nekaj čist drugega, že dobr približek kina, če se mene vpraša.

lcd/plazme nimajo takšnega fefkta zaradi manjše površine..
Aleš (@olympus0501) 27. maj 2008 21:46
Haha povsod bi radi bili glavni , kvaliteta pa na psu , ne gre to tako .
Matjaž Milharčič (@MatH) 27. maj 2008 23:08
Škoda, da se nekdo ne spomni narediti projektorja z vrtljivim panelom (nekaj podobnega kot je pivot pri LCDjih). Omenjeni WUXGA panel namreč ne ponuja zadovoljive ločljivosti za projekcijo vertikalnih slik. Klasična vertikalna slika v razmerju 2:3 je tako obsojena na projekcijo v ločljivosti 800x1200.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.