Canon z novimi projektorji visoke ločljivosti

Canon je napovedal začetek nove dobe s predstavitvijo dveh večpredstavnih projektorjevXEED WUX10, ki zmore projicirati video visoke ločljivosti Full HD pri ločljivosti WUXGA, ter projektor XEED SX80 ločljivosti SXGA+. Začetek prodaje obeh projektorjev bo spremljala serija strateških promocijskih aktivnosti in program, zasnovan z namenom okrepiti infrastrukturo prodajnega kanala. (Sporočilo za javnost)

Visoka ločljivost je fenomen, ki raste. Nova izdelka sta namenjena trgu, ki vse bolj povprašuje po poslovnih projektorjih visoke ločljivosti. Na tem področju Canon obvladuje že 33 odstotkov trga v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Aziji .

V zadnjih letih je v poslovnem svetu čutiti pripisovanje vse večjega pomena ločljivosti. Povečana nazivna ločljivost monitorjev in prenosnikov – mnogi modeli delujejo pri ločljivosti SXGA+ ali višji – je pri uporabnikih vzbudila zanimanje za vizualne možnosti, ki jih ponujajo predstavitve v visoki ločljivosti. To sovpada tudi z masovnim prehodom na formate širokega zaslona ter povečanje števila vsebin visoke ločljivosti v računalništvu in na televiziji.
 

XEED WUX10

»Raziskava trga je pokazala, da poslovne kupce projektorjev vodita dva podatka, kakovost slike in ločljivost,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »Glede na njihove izjemne zmogljivosti na teh področjih pričakujemo, da bosta XEED SX80 in XEED WUX10 občutno povečala velikost tega trga – pri tem pa se bo tudi nam povečal tržni delež.«

Oba projektorja ponujata ločljivosti, primerne za rabo v aplikacijah, kot je računalniško podprto načrtovanje (CAD), simulacijah ali medicini. XEED WUX10 uporablja standardno industrijsko ločljivost WUXGA (1920x1200 točk), omogoča pa tudi projiciranje v najnovejšem računalniškem razmerju 16 : 10 in prikaz videa visoke ločljivosti Full HD (1080p). Projektor XEED SX80 omogoča prikaz visoke ločljivosti HD v ločljivosti SXGA+ (1400x1050 točk) in ima razširjene možnosti povezovanja.
 

XEED SX80

Za zagotavljanje slikovnih karakteristik vseh izdelkov XEED sta tudi SX80 in WUX10 opremljena s pred kratkim predstavljenimi Canonovimi paneli LCOS z edinstvenim sistemom osvetlitve AISYS. Novi projekcijski objektivi imajo minimalno popačenje in zameglitev na robovih slike.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.