Nikonova nova bliskavica SB-900

Podjetje Nikon Europe je danes predstavilo povsem novo bliskavico Nikon SB-900, ki se odlikuje z izjemno hitrostjo, vrhunskim delovanjem in razširjenim obsegom zooma. Bliskavica SB-900 ima premični difuzer in vir svetlobe z obsegom zooma od 17 mm do 200 mm, ki ga doseže v samo 1,2 sekunde, pri tem pa še vedno enakomerno porazdeli svetlobo. Vsestranska nova bliskavica premore tri vzorce osvetlitve (sredinsko uteženo/standardno/izenačeno), ki jih uporabnik izbere glede na izbrani motiv. (Sporočilo za javnost)

»Uporabniki uvrščajo Nikonove bliskavice med najboljše v industriji,« je povedal Robert Cristina, direktor oddelka za profesionalne izdelke in NPS v podjetju Nikon Europe. »Novi model SB-900 je ustvarjen za prihodnost; s pritiskom na gumb zagotavlja uporabnikom resnično velike možnosti ustvarjanja,« je še dodal.

Bliskavica SB-900 je primerna za aparate formata DX kot tudi FX. Glede na format senzorja fotoaparata, na katerega je pritrjena, samodejno izbere ustrezen vzorec porazdelitve svetlobe. Prav tako samodejno zazna pritrjene fluorescenčne ali volframove barvne filtre ter poskrbi, da fotoaparat preklopi na ustrezno nastavitev beline. SB-900 je primerna za moderen hiter način fotografiranja: lahko se sproži z več zaporednimi močnimi bliski, ki jih omogoča izboljšan sistem obnovitve, in ima vgrajen termalni senzor, ki ščiti enoto pred pregretjem. Združljiva je z vsemi drugimi bliskavicami in dodatno opremo, znano pod imenom Nikonov kreativni sistem osvetljevanja. Uporabiti jo je moč z različnimi kompleti osvetljevanja z več bliskavicami. Njen odbojni sistem osvetljevanja omogoča glava, ki se lahko nagne do 90° navzgor in do 11° navzdol ali zavrti vodoravno za 180°. Na ta način je bliskavica SB-900 skorajda nepogrešljiva dodatna oprema, ki fotografom odpira nove ustvarjalne priložnosti.

Bliskavica SB-900 bo na voljo od julija dalje, priporočena prodajna cena pa znaša 509 €.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.