Nikon COOLPIX P6000

Nikon Europe danes predstavlja nov model COOLPIX z vrhunske serije Performance - fotoaparat COOLPIX P6000. Gre za prvi Nikonov fotoaparat z vgrajeno funkcijo GPS. Vrhunsko kakovost fotografij zagotavlja 13,5 milijona efektivnih slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s štirikratnim zoomom in dvema elementoma iz ED-stekla ter Nikonov procesor za obdelavo fotografij EXPEED. Zaradi vgrajene funkcije GPS, podpore za RAW in integriranega omrežnega priključka za skupno rabo fotografij prek Nikonove storitve >my Picturetown< gre za enega najnaprednejših kompaktnih fotoaparatov na trgu. (Sporočilo za javnost)

Novega COOLPIX P6000 je zaradi privlačne inteligentne oblike z odličnim oprijemom, kot ga imajo zrcalno-refleksni fotoaparati, uporabniku prijazne postavitve gumbov in 2,7-palčnega zaslona LCD z visoko ločljivostjo, enostavno uporabljati, zato se uporabnik lahko povsem osredotoči na fotografiranje.

 

 >COOLPIX P6000 postavlja nove standarde na trgu kompaktnih fotoaparatov. Nikon je znan po uvajanju novih naprednih funkcij digitalnih zrcalno-refleksnih in kompaktnih fotoaparatov. S predstavitvijo COOLPIX P6000 s funkcijo GPS je Nikon spet dokazal vodilni položaj na področju tehnologije. Zelo kakovostni materiali in funkcije, ki jih je sicer moč najti v vrhunskih fotoaparatih, bodo ugajali tudi zahtevnim uporabnikom,< pojasnjuje direktor oddelka za komercialne izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharinga.

 

Samo najboljše fotografije

COOLPIX P6000 je namenjen vsem uporabnikom, ki želijo najboljše v majhnem paketu. Nikon je ta fotoaparat opremil z najnovejšo tehnologijo, s čimer je zagotovil najboljšo kakovost fotografij, kar jih lahko zagotovi kompaktno ohišje. S 13,5 milijona efektivnih slikovnih točk, Nikonovim ekskluzivnim procesorjem za obdelavo fotografij EXPEED, ki je bil sprva zasnovan za profesionalne zrcalno-refleksne fotoaparate, ter širokokotnim objektivom NIKKOR s štirikratnim zoomom in dvema elementoma iz ED-stekla (28-112 mm) uporabnik dobi vse, kar potrebuje. Kakovost fotografij fotoaparata COOLPIX P6000 še izboljšujejo možnost fotografiranja v obliki zapisa RAW in možnosti nadzora slike, ki jih imajo sicer zrcalno-refleksni fotoaparati. Fotoaparat ima tudi tri funkcije za zmanjševanje zameglitve fotografij. Izjemno učinkovit stabilizator slike (VR) s premikanjem leč omogoča ostre fotografije z najmanjšo možno zameglitvijo, kot da bi fotografirali s tri stopnje krajšim časom osvetlitve. Vrhunska tehnologija za zmanjševanje šuma omogoča občutljivost do vrednosti ISO 6400. Nikonova funkcija izbire najboljšega posnetka (BSS) pa omogoča, da fotoaparat posname najmanj 10 zaporednih fotografij in samodejno shrani najostrejšo. Ta funkcija je zelo pomembna pri makrofotografiranje, ko je možnost tresenja fotoaparata največja. 

 

Najlažje upravljanje

Nikon si je prizadeval, da bi omogočil kar najboljši izkoristek tehnologije fotoaparata COOLPIX P6000, in tako zagotovil enostavnejšo uporabo. COOLPIX P6000 tako omogoča svobodo pri nadzoru osvetlitve. Uporabnik lahko izbira med načini osvetlitve (P/S/A/M), ki omogočajo natančen nadzor fotoaparata ali pa izbiro prepusti fotoaparatu samemu. Petnajst scenskih načinov, vključno z načini za okolja, v katerih je fotografiranje težavno, na primer na plaži/snegu, ob sončnem zahodu, zori/mraku ali ognjemetu, zagotavlja, da bodo tudi najzahtevnejši motivi posneti brezhibno. Na voljo je šest barvnih možnosti za posebne barvne učinke, podobne tistim, ki jih je mogoče doseči z uporabo filtra. Izboljšan AF za prednost obrazov prepozna do 12 obrazov in zagotovi vrhunske fotografije portretov ter skupinskih fotografij, tudi če so obrazi premalo osvetljeni zaradi osvetlitve od zadaj ali preveč osvetljeni zaradi močnega sonca. Če se pojavi učinek rdečih oči, se ob osvetlitvi aktivira vgrajen sistem za odstranitev le-tega ter samodejno zmanjša in popravi ta učinek.

D-Lighting samodejno zagotovi naraven videz fotografij in omogoča rešitev fotografij, ki so premalo osvetljene zaradi svetlobe od zadaj ali prešibke bliskavice. Nadzor popačenja zagotavlja natančno reprodukcijo motiva in preprečuje popačenje, do katerega prihaja pri širokokotnih nastavitvah zooma ali ob robovih fotografij. Nadzor slike v fotoaparatu COOLPIX, ki temelji na tehnologiji Nikonovih nagrajenih zrcalno-refleksnih fotoaparatov, uporabniku omogoči prilagodljiv nadzor okoliščin fotografiranja. Kreativnost še dodatno širi funkcija snemanja videoposnetkov s fotoaparatom, in sicer z zvokom ali vgrajeno možnostjo snemanja intervalnih videoposnetkov z ločljivostjo do 640 x 480 slikovnih točk ter hitrostjo 30 posnetkov na sekundo.

 

Delite kakovostne fotografije z drugimi

COOLPIX P6000 je prvi fotoaparat z vgrajenim omrežnim priključkom (Ethernet), ki omogoča uporabnikom hitro in enostavno pošiljanje fotografij. Slednje lahko naložite v storitev >my Picturetown<, tako da priključite kabel LAN in jih prek interneta pokažete drugim. Ta funkcija je uporabna tudi za ustvarjanje varnostnih kopij. Na potovanju funkcija GPS, ki je vgrajena v fotoaparat, slikovnim datotekam doda geografske oznake s podatki o geografski lokaciji. Te oznake je moč uporabiti na spletnem mestu >my Picturetown<, v aplikaciji ViewNX ali na katerem koli drugem spletnem mestu, ki podpira geografske oznake, in tako označi lokacijo posnetih fotografij.

COOLPIX P6000 je podedoval obliko Nikonove nagrajene serije P5000, ki so jo še izboljšali. Ročaj, kot ga imajo zrcalno-refleksni fotoaparati, je ravno prave velikosti, oblike in strukture, zato zagotavlja odličen oprijem. Ergonomska postavitev gumbov je bila zasnovana na podlagi gibanja prstov med fotografiranjem in z mislijo na odličen videz. Zaradi lahkega in vzdržljivega ohišja, katerega sprednja stran je iz magnezijeve zlitine, je fotoaparat COOLPIX P6000 namenjen vsakemu, ki si želi kakovost. 

Fotoaparatu COOLPIX P6000 so priloženi pašček, baterija za polnjenje in adapter, kabel USB in avdio/video kabel, programska oprema COOLPIX ter 2 GB prostora za shranjevanje v Nikonovi storitvi >my Picturetown<. Na prodajnih policah bo od sredine septembra, priporočena maloprodajna cena pa je 499 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.