Nikon COOLPIX S60

Nikon Europe je danes predstavil COOLPIX S60 – napreden in eleganten kompaktni digitalni fotoaparat s 3,5-palčnim širokim zaslonom LCD na dotik. 10 milijonov točk ločljivosti zagotavlja visokokakovostne fotografije, objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom pa telefoto fotografiranje. Funkcija zmanjševanja tresljajev in visoka občutljivost ISO zagotavljata kakovostne posnetke. COOLPIX S60 nudi napredne funkcije, kot so samodejna izbira scenskega načina, izboljšano prepoznavanje obrazov, zaznavanje nasmeha in mežikanja, intervalne videoposnetke, retuširanje v fotoaparatu in vmesnik HDMI. (Sporočilo za javnost)

 »COOLPIX S60 je popolna kombinacija tehnologije in sloga. Nikon je predstavil številne funkcije, zaradi katerih je fotoaparat enostaven za uporabo in poln vrhunskih inovacij za optimalno obdelavo fotografij, ki izhajajo iz linije profesionalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Prepričani smo, da bodo številne barvne možnosti všeč vsem, ki v eni napravi iščejo kombinacijo kakovosti in odličnega videza,« pravi  
direktor oddelka za komercialne izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharing.

Kakovostna obdelava fotografij
Visoko ločljivost in kakovost fotografij zagotavlja 10 milijonov efektivnih slikovnih točk. Nikonov ekskluzivni procesor za obdelavo fotografij EXPEED, sprva zasnovan za nagrajene profesionalne zrcalno-refleksne fotoaparate, pa omogoča, da se podatki iz slikovnega senzorja obdelajo kar z največjo hitrostjo in natančnostjo. Objektiv NIKKOR s petkratnim optičnim zoomom in Nikonovo originalno optiko omogoča, da je fotoaparat tanek in eleganten, kakovost fotografij pa se zaradi tega ne zmanjša.

Človeški dotik
Večino funkcij fotoaparata se lahko nadzoruje neposredno z dotikom 3,5-palčnega širokega zaslona LCD. Zaradi širokega, približno 160-stopinjskega vidnega kota je možen ogled tudi z diagonalne perspektive, ki ga še dodatno olajša prevleka proti odsevu. Zaradi zaslona, občutljivega na dotik, je uporaba fotoaparata enostavna. Za ogled fotografij v velikem formatu in ohranjanje njihove kakovosti lahko uporabniki povežejo fotoaparat s televizorjem prek vmesnika HDMI.

Za lažje fotografiranje lahko v načinu za samodejno izbiranje scene fotoaparat samodejno izbere najboljšo sceno. Pri fotografiranju se uporabnik le dotakne motiva na zaslonu in fotoaparat ga samodejno izostri ter nastavi najboljšo osvetlitev. Izboljšana funkcija za prepoznavanje obrazov spremlja premikanje oseb in skrbi, da ostanejo izostrene.

 


Zmanjšanje tresljajev
Fotoaparat odlikujejo tri funkcije za zmanjševanje zameglitve fotografij. Zelo zmogljiv slikovni senzor z zmanjševanjem tresenja (VR) tudi pri telefoto fotografiranju z uporabo optičnega in digitalnega zooma zagotavlja ostre slike z najmanjšo možno zameglitvijo. Vrhunska tehnologija občutljivosti ISO z zmanjševanjem šuma omogoča občutljivost do ISO 3200 z dodajanjem slikovnih točk za pravilno osvetlitev in ostrino tudi pri šibki svetlobi. Nikonova funkcija izbire najboljšega posnetka (BSS) pa omogoča, da fotoaparat posname najmanj 10 zaporednih fotografij in samodejno shrani najostrejšo. Ta funkcija je idealna za makrofotografiranje od blizu, ko se je tresenju fotoaparata težko izogniti.

Popoln nasmeh
Pri fotografiranju prijateljev ali družinskih članov izboljšan AF za prednost obrazov prepozna do 12 obrazov in zagotovi vrhunske fotografije portretov in skupinskih fotografij, tudi če so obrazi zaradi osvetlitve od zadaj premalo osvetljeni, ali preveč osvetljeni zaradi močnega sonca ali se premikajo. Funkcija snemanja videoposnetkov in videoposnetkov v intervalih omogoča snemanje s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo in ločljivostjo do 640 x 480 slikovnih točk. Kar 17 scenskih načinov, vključno z načini za okolja, v katerih je fotografiranje težavno, na primer na plaži ali snegu, ob sončnem zahodu, zori, mraku ali ognjemetu, zagotavlja, da bodo tudi najzahtevnejše motivi posneti brezhibno. Če mora uporabnik fotografijo retuširati, mu fotoaparat nudi številna orodja za urejanje fotografij, vključno s funkcijo beležk.

 

Eleganten videz
Mere 97 (š) x 60 (v) x 22 (g) mm in teža 145 gramov omogočajo, da fotoaparat COOLPIX S60 s tankim in kompaktnim ohišjem brez težav lahko vzamete s seboj kamor koli. Zaradi visokokakovostnega ohišja, sprednje plošče iz aluminija, ergonomske oblike in integriranih zaobljenih linij se odlično prilega vsaki roki. Ohišje fotoaparata je na voljo v različnih barvah, zato lahko vsakdo izbere barvo, ki mu najbolj ustreza.

Poleg fotoaparata COOLPIX S60 kupec prejme tudi pašček, baterijo za polnjenje in polnilnik, kabel USB in avdio/video kabel, pero za upravljanje zaslona na dotik, programsko opremo COOLPIX ter 2 GB prostora za shranjevanje v Nikonovi storitvi »my Picturetown«. COOLPIX S60 bo na prodajnih policah od konca septembra, priporočena maloprodajna cena pa znaša 349 evrov.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.