Baterije Sanyo eneloop za vse vrste naprav

Družba Sanyo je prisluhnila željam uporabnikov, ki imajo v domačih gospodinjstvih vrsto električnih naprav ter igrač, ki jih napajajo baterije različnih velikosti, in trgu skupaj z  baterijami eneloop velikosti C in D predstavila še nov univerzalni polnilec baterij. Zanj je značilno, da sprejme in hkrati polni ducat baterij vseh velikosti, torej AAA, AA, C in D. Učinkovite baterije eneloop in univerzalni polnilec bodo na voljo od sredine septembra. (Sporočilo za javnost)

Nakupi baterij različnih velikosti za številne naprave in igrače za gospodinjstva predstavljajo precejšen strošek, zato uporabniki vse pogosteje kupujejo polnilne baterije. Žal je slednje moč dobiti v velikostih AA ter AAA, medtem ko baterij velikosti C in D skorajda ni moč zaslediti v tovrstni ponudbi, število z njimi opremljenih naprav pa je veliko. Sanyo je do zdaj uporabljal praktično rešitev, in sicer posebna nastavka dimenzij baterij C ter D, v katera se namesti baterija velikosti AA. Slednje je zelo priročno v navezi z manj potratnimi napravami, izdelki, ki od baterij zahtevajo polno kapaciteto, pa z njimi ne delujejo najbolje. Zato so se pri Sanyu odločili, da svoje visokoučinkovite baterije eneloop ponudijo tudi v velikostih C in D.

Nove eneloop baterije velikosti C premorejo 1,6-krat večjo kapaciteto kot standardne AA, baterije velikosti D pa uspejo shraniti kar 3-krat več energije. Vse baterije iz družine eneloop so že tovarniško napolnjene in jih odlikuje izjemno nizko samopraznjenje, tako da tudi po letu dni obdržijo 80 odstotkov kapacitete. So tudi zelo vzdržljive, saj njihova življenjska doba obsega približno 1.000 ciklov vnovičnega polnjenja.

Med novostmi programa eneloop najdemo tudi univerzalni polnilec za vse velikosti baterij od AAA do D (tovarniška oznaka NC-TGU01). Polnilec lahko hkrati polni kar 12 različnih baterij. Do 4 baterije velikosti C ali D ter 8 baterij velikosti AA ali AAA. Vgrajene napredne tehnologije skrbijo za hitro in učinkovito polnjene posameznih celic baterij, nadzor voltaž pa preprečuje prenapolnjenje baterij. Inženirji so domiselno oblikovali tudi indikatorje napolnjenosti. Vgrajene LED-diode namreč utripajo v roza barvi, ko je posamezna baterija napolnjena manj kot polovico in v modri, ko je stanje napolnjenosti večje od polovice. Lučke prenehajo svetiti, ko so baterije polne.

Novosti iz programa Sanyo eneloop bodo na Japonskem naprodaj v drugi polovici septembra, takrat pa bodo znane tudi njihove cene. V Sloveniji bodo nove baterije in polnilec eneloop naprodaj oktobra.

Komentarji
chips (@chips) 12. avgust 2008 08:45
Larifari...naj raje naredijo polnilec za polnic 20 AA baterij naenkrat... :/
Dragan (@lippi) 13. avgust 2008 09:09
ne da se mi brat cele reklame, ampak lahko samo pohvalim te Eneloop! za enkrat najjače baterije za flash ki sem jih imel.. res zdržijo full, ne praznijo se in 10€ stanejo 4 KOM + polnilec.Svetujem vsem!Bannat chipsa!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.