Nikon prejel dve nagradi EISA 2008/2009

Organizacija European Imaging and Sound Association (EISA) je Nikonu podelila dve prestižni nagradi za najboljše izdelke leta. Žirijo sta najbolj prepričala Nikon D3, ki je postal najboljši evropski profesionalni D-SLR aparat ter Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, ki se je okitil z nazivom najboljšega profesionalnega objektiva na stari celini. (Sporočilo za javnost)

Strokovna žirija organizacije EISA, ki presoja kakovost, zmogljivost in vrednost izdelkov, je podelila svoje nagrade za tehnično odličnost. Nikon je slavil v dveh najpomembnejših kategorijah s področja digitalne fotografije, kjer je prejel prestižni nagradi.

Najboljši evropski profesionalni D-SLR fotoaparat 2008-2009:
Nikon D3
 

Ta profesionalni D-SLR fotoaparat predstavlja poseben mejnik za Nikon. Gre za prvi fotoaparat tega proizvajalca, ki ima vgrajen senzor polnega formata FX velikosti 23.9 x 36 mm. Posledično je vsaka točka na 12,1-megatočkovnem CMOS-senzorju večja, kar ima za posledico neverjetno dobre zmogljivosti ob uporabi v slabših svetlobnih pogojih. Nikon D3 brez težav fotografira pri vrednostih ISO 6400, po potrebi pa lahko to vrednost povišamo tudi do ISO 25600. Odlično ohišje iz magnezijeve zlitine v sebi skriva napredno elektroniko, ki jo odlikuje hitrost delovanja. Aparat lahko v najvišji ločljivosti posname kar 9 posnetkov na sekundo, kar znajo še posebej ceniti profesionalni fotografi.
 
 

Najboljši evropski profesionalni objektiv 2008-2009:
Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
 

Ta ultra širokokotni zoom objektiv ponuja številne možnosti fotografiranja in izredno optično kakovost. Konstrukcija leč je sestavljena iz 14 elementov, razporejenih v 11 skupin, dveh elementov iz ED-stekla ter 3 asferičnih leč. Novorazvita prevleka iz nanokristalov odpravlja megljenje in odsevnost med elementi leče in senzorja ter omogoča ostrino po celotni sliki, ki prekaša enakovredne objektive s fiksnimi goriščnimi razdaljami. Objektiv ponuja največjo zaslonko f/2,8 ter najmanjšo razdaljo ostrenja 0,28 m. Pogon SWM (Silent Wave Motor) skrbi za hitro in tiho delovanje samodejnega ostrenja ter omogoča takojšnji preklop na ročno ostrenje.
 
 
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.