Olympus E-3 in µ 1030 SW sta si priborila vsak svoje prestižno priznanje EISA

Olympus je pred kratkim znova prejel dve veliki priznanji EISA – čast postati “najbolj napredni fotoaparat v Evropi v letih 2008-2009” je doletela E-3 – paradnega konja Olympusove digitalne zrcalno-refleksne kolekcije. Za “najboljši ultra-kompaktni fotoaparat v Evropi 2008-2009” pa je bil proglašen vodotesen in na udarce odporen model µ 1030 SW iz Olympusove serije še posebej vzdržljivih fotoaparatov. Nagradi potrjujeta Olympusovo kakovost združeno z inovativnostjo. (Sporočilo za javnost)

Olympus E-3: “European Advanced Camera 2008-2009” –najbolj napredni fotoaparat v Evropi!
 

Žiriji EISA res ni primanjkovalo argumentov, s katerimi so utemeljili svojo odločlitev, da to priznanje podelijo prav Olympusovemu modelu E-3. Niso skrivali navdušenja nad Olympusovim vodilnim modelom digitalne zrcalno-refleksne linije: “Stabilizacija slike je zelo učinkovita, izjemni sta tudi odstranjevanje prahu s tipala in funkcija Live View na odlično izraznem zaslonu LCD, in, kar je najpomembnejše: navdušila nas je kakovost slike in izjemno enostavna uporaba.” Strokovnjaki EISA prav tako niso varčevali s pohvalami na račun vzdržljive zgradbe in vodotesnosti fotoaparata. Svoje zaključke so povzeli z besedami: “Olympus E-3 popolnoma ustreza profesionalnim zahtevam.”
 

 
Olympus µ 1030 SW: “European Ultra Compact Camera 2008-2009” - najboljši evropski ultra-kompaktni fotoaparat
 

Vodotesen do globine 10m, varen pred padci iz višine do 2 m, neobčutljiv na nizke temperature do -10°C ter varen pred obremenitvami z maso do 100 kg … Ultra vzdržljivi µ 1030 SW se lahko pohvali z vsemi temi lastnostmi, obenem pa tudi z zelo veliko kakovostjo slike. Strokovnjaki EISA so si pobliže ogledali ta fotoaparat in se navdušili nad edinstvenim skupkom značilnosti – ter modelu podelili priznanje “European Ultra Compact Camera 2008-2009” kot najboljšemu ultra-kompaktnemu fotoaparatu v Evropi! V tem primeru je pri odločitvi žirije prevladala kombinacija “dobrih fotografskih značilnosti s fizično vzdržljivostjo”. Med osupljivimi značilnostmi µ 1030 SW strokovnjake EISA predvsem navdušil z “odličnim merjenjem svetlobe, natančnim podajanjem barv in dejstvom, da je to prvi fotoaparat, v katerega je vgrajen zoom s fokusno dolžino od 28 mm naprej (enakovredno)”. A pohval s tem še ni konec: “Fotoaparat odlično deluje tudi pri šibki svetlobi in v zelo kontrastnih pogojih, ko je pri drugih kompaktnih modelih nebo običajno preveč osvetljeno.”
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.