Olympus µ 1060

Brezčasna oblika in vrsta osupljivih novih značilnosti, med katerimi naj omenimo samo ultrahitro fotografiranje, so razlogi, ki govorijo v prid Olympusovemu modelu µ 1060, ki bo takoj postal vaš idealen družabnik privlačnega videza in kompaktne oblike. 7-kratni optični zoom (37–260 mm*) vam prinaša veliko svobode in vam približa želene objekte, dvojna stabilizacija slike pa odpravi zabrisano sliko zaradi tresenja fotoaparata in zagotavlja vedno jasno sliko. Ne smemo pozabiti na zaslon HyperCrystal LCD izjemne dimenzije 7,6 cm/3,0 palca, ter na številne napredne tehnologije, vključno z napredno tehnologijo za zaznavanje obrazov, tehnologijo za uravnavanje senčnih delov in novi, vznemirljivi inteligentni samodejni način. Prav zaradi teh odlik si bo marsikdo zaželel imeti v svojih rokah ta 10-megapikselni Olympusov kompaktni model µ 1060! Na prodajne police prihaja septembra 2008. (Sporočilo za javnost)

Kompleten.
7-kratni optični zoom (37–260 mm*), s katerim je opremljen µ 1060, vam omogoča, da se zelo približate želenemu objektu in vam s tem omogoča več – ne glede na to, ali želite fotografirati prijatelje na zabavi na prostem ali raziskujete tuje mesto. Privlačno oblikovano ohišje, na voljo v zvezdno srebrni, polnočno črni ali v cian zeleni barvi, kar izžareva elegantnost, obenem ga je pa prav zabavno imeti vedno pri sebi – v torbici ali žepu. Pri sestavljanju kompozicije pa tudi pri gledanju slik vam bo v veliko veselje tudi zelo velik 7,6-centimetrski/3,0-palčni zaslon HyperCrystal LCD, saj bo slika dovolj velika. Dvojna stabilizacija slike zagotavlja ostro sliko – tudi pri veliki povečavi. Širok razpon občutljivosti ISO omogoča fotografiranje tudi v slabo osvetljenem okolju, na primer med romantično večerjo v svetlobi lune! Za tiste, ki si želijo posneti tudi akcijo, pa je na voljo fenomenalno hitro fotografiranje zaporednih posnetkov – kar 9 posnetkov na sekundo**!
 


Popolnost avtomatike
Ali so vam neskončne možnosti kombinacij različnih nastavitev še vedno neznanka? Vse skupaj lahko brez skrbi prepustite fotoaparatu µ 1060! Številne vgrajene tehnologije, kot so: tehnologija za zaznavanje obrazov, tehnologija za uravnavanje senčnih delov in novi inteligentni samodejni način, bodo vse postorili sami, dosežek pa bo izjemna fotografija – ne glede na to, kam sodite vi po svojem fotografskem znanju! Ni pa nujno, da se povsem odpoveste ustvarjalnemu nadzoru – funkcija Perfect Shot Preveiw vam omogoča, da na podlagi predogleda slik na zaslonu LCD preverite učinke različnih nastavitev. Pri drugih pomembnih vidikih, kot so: naravna reprodukcija barv, zmanjševanje šuma in hitri obdelavi slike, pa se izkaže zelo zmogljiv procesor za sliko TruePic III.
 


Kdor zna, pa zna …
Mju 1060 omogoča, da se tudi vi uvrstite med tiste, ki znajo. Brez skrbi se lahko zanesete na Vodnika, ki vam bo sproti obrazložil različne značilnosti in funkcije v meniju fotoaparata. Osvetljene tipke so v veliko pomoč pri fotografiranju v slabo osvetljenih okoljih. 39 jezikov, ki so na voljo, zagotavlja, da se bo dejansko vsak uporabnik lahko sporazumeval s fotoaparatom v svojem maternem jeziku. Fotoaparat je opremljen z vgrajenim pomnilnikom, a tudi z režo za kartice xD-Picture Card – z uporabo priloženega nastavka je ta primerna tudi za uporabo kartic microSD, kar pomeni veliko možnosti za razširitev razpoložljivega prostora. Priložena programska oprema Olympus Master izjemno olajša urejanje slik na računalniku; z njo postane delo s slikami prav zabavno in lahko!
Novi, zmogljivi Olympus µ 1060 v vitkem ohišju bo na voljo septembra 2008, in sicer v zvezdno srebrni, polnočno črni in v cian zeleni barvi.


The Olympus µ 1060 – osnovne značilnosti:
• Izjemen 7-kratni optični zoom (37–260 mm*) v kompaktnem kovinskem ohišju omogoča fotografiranje vseh prizorov – od pokrajin do vznemirljivih povečav.
• Dvojna stabilizacija slike za manjkrat zabrisano sliko.
• 7,6-centimetrski/3,0-palčni zaslon HyperCrystal LCD za odličen predogled kompozicije tudi pod močno sončno svetlobo.
• Lahka pot do popolnih slik – Inteligentni samodejni način zazna pet najpogosteje uporabljanih prizorov in samodejno prilagodi nastavitve, izostritev in osvetlitev.
• Napredno zaznavanje obrazov za do 16 popolno izostrenih in osvetljenih obrazov na sliki ter brezhibno osvetlitev drugih delov slike.
• Hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 9 posnetkov na sekundo zagotavlja, da ne boste ničesar zamudili**.
• 10 megapikslov za tiskanje fotografij do velikosti posterja.
• Procesor za sliko TruePic III za hitrejšo obdelavo in boljšo kakovost slike.
• Izboljšana funkcija Panorama za spektakularne panoramske slike***.
• Ohranite žive spomine s funkcijo za snemanje filmov z zvokom (do ločljivosti VGA s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo).
• Način za snemanje filmov Pre-Capture Movie.
• Skladen s pomnilniškimi karticami xD-Picture Card in microSD Card.

*Enakovredno 35-milimetrskemu fotoaparatu.
**V načinu 3,0 megapiksla.
***Ob uporabi Olympusove kartice xD-Picture Card; microSD je blagovna znamka združenja SD Card Association.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.