Tamron osvojil novo EISA priznanje kakovosti

Objektiv Tamron AF 28-300mm F/3,5-6,3 XR Di VC je osvojil EISA priznanje za najboljši evropski objektiv v razredu za splošno rabo (Consumer) za leto 2008-2009. Tokrat ima priznanje tudi jubilejni pomen, saj je za Tamron že deseto po vrsti in tokrat tudi tretjič zapored. (Sporočilo za javnost)

Telezoom objektiv AF 28-300mm F/3,5-6,3 XR Di VC se je uporabnikom po svetu priljubil zaradi majhnih dimenzij, velikega optičnega dosega in mirne slike v iskalu, pri čemer gre zasluga novemu sistemu blaženja tresljajev VC (Vibration Compensation). Objektiv, nameščen na DSLR fotoaparat z APS velikostjo tipala seže do 465 mm (ekvivalentno v 35 mm razredu) in prav tu resnično blesti, saj omogoča ostre posnetke iz roke pri času 1/60 s in goriščni razdalji 300 mm.
 


V objektiv je vgrajena vsa najsodobnejša tehnologija za minimizacijo optičnih popačenj, posebni asferični element, ulit iz enega kosa stekla, hibridni asferični elementi, LD (Low Disperzion) in AD (Abnornal Dispersion) stekleni elementi. Primeren je za "crop" in "full-frame" fotoaparate, najmajša razdalja ostrenja je 49 cm po celem zoom območju, največja povečava pri makro posnetkih je 1:3, premer filtra pa 67 mm. Objektivu je priložena sončna zaslonka.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.