Canonov 100-milijonti digitalni kompaktni fotoaparat

Canon z veseljem objavlja, da je po svetu dobavil 100-milijonti digitalni kompaktni fotoaparat. Ta mejnik v ljubiteljski fotografiji bo obeležil s posebno barvno različico priljubljenega fotoaparata.

Začelo se je leta 1996 s predstavitvijo modela PowerShot 600, od takrat pa je po vsem svetu razširil 106 modelov. V tem času je Canonovo ime postalo sinonim za revolucionarno oblikovanje kompaktnih fotoaparatov. (Sporočilo za javnost)

Najpomembnejši dosežki:
IXUS Digital (2000) – kompakten, stilsko oblikovan in enostaven model, ki je zagnal revolucijo digitalnih kompaktnih fotoaparatov in povzročil masovno rast trga.

PowerShot A70 (2003) – najbolje prodajani model leta 2003 po vsem svetu je bil znan po izjemni funkcionalnosti in po odličnem razmerju kakovost/cena.

Digital IXUS i (2003) – z zaobljenimi in elegantnimi linijami je Digital IXUS i tlakoval pot ženskam namenjenim digitalnim fotoaparatom.

PowerShot G7 (2007) – ta model z 10 milijoni točk je odprl segment za visoke zmogljivosti in funkcionalnost na trgu kompaktnih digitalnih fotoaparatov.

PowerShot S5 IS (2007) – model je prinesel zmogljiv 12-kratni zoom na trg kompaktnih digitalnih fotoaparatov.

Canon je prav tako vodil evolucijo kompaktnih digitalnih fotoaparatov z vrsto izjemnih tehnologij. Visokokakovostna obdelava posnetkov s procesorji DIGIC poteka pri visokih hitrostih. Ultrakompaktni objektivi omogočajo jasne fotografije s pomočjo vgrajenega stabilizatorja slike. Nenazadnje pa Canonova tehnologija iSAPS upošteva različne svetlobne pogoje pri zagotavljanju izjemno natančnih posnetkov.

»Veselimo se dosežene številke v proizvodnji fotoaparatov,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging pri Canonu Europe. »Canon bo še naprej predan iskanju novih tehnologij in lastnosti, ki bodo vsakomur omogočile beleženje najbolj dragocenih trenutkov.«

Podrobnosti o posebej za to priložnost obarvanem modelu bodo sporočene kmalu.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.