Olympus µ 1040

Olympus µ 1040 s povsem preoblikovanim super tankim kovinskim ohišjem in z zmogljivimi funkcijami že na prvi pogled izstopa po elegantnosti. Čeprav meri na najožjem delu le 16,5 mm, se ponaša z natančnim 3-kratnim zoomom (38–114 mm*) in s številnimi najsodobnejšimi funkcijami – naj omenimo napredno zaznavanje obrazov in tehnologijo za uravnavanje senčnih delov. Novi inteligentni samodejni način prepozna pet najpogosteje uporabljanih situacij in samodejno prilagodi vse nastavitve, vključno z izostritvijo in osvetlitvijo. (Sporočilo za javnost)

Velik (6,9 cm/2,7 palca) zaslon HyperCrystal LCD je uporabniku v veliko pomoč pri sestavljanju kompozicije in tudi pri gledanju posnetih fotografij. Slike je mogoče shraniti v vgrajeni pomnilnik ali pa zmogljivost povečati s shranjevanjem slik na kartico xD Picture Card ali – s pomočjo priloženega nastavka – na kartico microSD. 10,0-megapikselni µ 1040 se bo na prodajnih policah pojavil septembra 2008.

Inovacija v stilu
Olympus µ 1040 je po svoji obliki predstavnik nove generacije. Tanko kovinsko ohišje je res nekaj posebnega, na voljo pa je osupljiva barvna paleta: zvezdno srebrna, polnočno črna, magmatsko rdeča in melonina rumena. Ohišje je opremljeno z drsnim pokrovom objektiva, ki prispeva k posebnemu videzu modela µ 1040. Posebnost je tudi ploska upravljalna plošča, ki nadomešča množico tipk in omogoča dostop do večine funkcij. S tem je zadoščeno željam po enostavni navigaciji, obenem pa začne srce hitreje biti tistim, ki se navdušujejo nad minimalizmom v obliki.


Izjemne tehnologije
Novosti, na katerih temelji delovanje modela Olympus µ 1040, izjemno olajšajo pot do popolnih fotografij. Med novostmi je na primer inteligentni samodejni način, s pomočjo katerega fotoaparat identificira najpogosteje fotografiranje prizore in samodejno prilagodi vse nastavitve za popolno fotografijo. Napredna tehnologija za zaznavanje obrazov omogoča fotoaparatu zaznavanje do 16 obrazov v kompoziciji, kombinacija s tehnologijo za uravnavanje senc, ki optimalno prilagodi senčne dele slike, pa zagotavlja, da bodo obrazi ljudi na vaših slikah vedno ujeti v pravi luči.

Digitalna stabilizacija slike s povečanjem občutljivosti ISO poskrbi za vedno čiste in ostre slike – tudi ko fotografirate pri šibki svetlobi. Zmogljiv procesor za sliko TruePic III izboljša barvno reprodukcijo in kakovost slike, omogoča tudi hitrejše delovanje.

Prevzemite nadzor
Olympus µ 1040 vam prepušča nadzor. Predogled slike Perfect Shot Preview namreč na zaslonu LCD prikaže spremembe na sliki, ki so posledica različnih nastavitev v realnem času. Tako lahko zlahka izberete najustreznejše nastavitve za želeni učinek. Če pri tem potrebujete pomoč, pa je ta na dosegu roke in sicer v obliki vgrajenega vodnika, v katerem boste našli vsa potrebna pojasnila. Uporabnik lahko izbira prikaz menija v katerem izmed 39 jezikov, ki so na voljo. Razen vgrajenega pomnilnika lahko uporabnik shrani slike na pomnilniške kartice xD Picture Card ali – kar omogoča priloženi nastavek – kartice microSD. S priloženo vsestransko programsko opremo OLYMPUS Master je poskrbljeno tudi za enostavno delo s slikami na osebnem računalniku.

Novi model µ 1040 v tankem, ultravitkem ohišju bo na voljo v zvezdno srebrni, polnočno črni, magmatsko rdeči ali melonasto rumeni barvi. V prodaji bo septembra 2008.

Olympus µ 1040 – osnovne značilnosti:
• Miniaturni 3-kratni optični zoom (38–114 mm*) v izjemno tankem kovinskem ohišju (samo 16,5 mm na najožjem delu) omogoča fotografiranje vseh prizorov – od pokrajin do vznemirljivih povečav.
• 10 megapikslov za tiskanje fotografij do velikosti posterja.
• Lahka pot do popolnih slik – Inteligentni samodejni način zazna pet najpogosteje uporabljanih prizorov in samodejno prilagodi nastavitve, izostritev in osvetlitev.
• Napredno zaznavanje obrazov za do 16 popolno izostrenih in osvetljenih obrazov na sliki ter brezhibno osvetlitev drugih delov slike.
• 6,9-centimetrski/2,7-palčni zaslon HyperCrystal LCD za odličen predogled kompozicije tudi pod močno sončno svetlobo.
• Digitalna stabilizacija slike za manjkrat zabrisano sliko tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi.
• Procesor za sliko TruePic III za hitrejšo obdelavo in boljšo kakovost slike.
• Ohranite žive spomine s funkcijo za snemanje filmov z zvokom (do ločljivosti VGA s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo).
• Skladen s pomnilniškimi karticami xD-Picture Card in microSD Card.

*Enakovredno 35-milimetrskemu fotoaparatu; microSD je blagovna znamka združenja SD Card Association.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.