Vabilo na fotografsko razstavo; Andrej Korenč, NIET_1.3

Serija fotografij Andreja Korenča, pod skupnim naslovom “Niet_1.3”, prikazuje v letu 2008 ponovno združeno slovensko punk glasbeno skupino Niet. Člane skupine prek fotografij, posnetih med letošnjima marcem in julijem, spremljamo med nastopi, pri dogajanju v zakulisju in med vajami Cilj serije fotografij je javnosti podati neke nove, bolj neformalne vizualne informacije o sami glasbeni skupini in njenih članih.

Fotografije so bile posnete z digitalnim fotoaparatom in so predstavljene v črno beli tehniki. Razstavljene bodo na 0.5 cm kapa-fix plastificiranih ploščah dimenzij 115 X 65 cm, vsaka razstavljena plošča pa bo prikazovala kolaž, sestavljen iz 4 do 8 fotografij različnih velikosti in formatov.

Odprtje razstave bo v torek, 26. avgusta ob 20. uri v galerijo KUD Franceta Prešerna.

Gre za zadnjo od treh razstav pod skupnim naslovom “S treh koncev objektiva”, na ogled pa bo postavljena do 9. septembra. S prvo razstavo fotografij z naslovom “Moja zemlja” se je najprej predstavil Ciril Jazbec, z drugo, pod naslovom “Svitanja”, pa celjsko Društvo fotografov Svit.

Andrej Korenč, roj. 1981 v Ljubljani, je slovenski fotograf in fotoreporter, živeč v Logatcu.
S fotografijo se poklicno ukvarja od aprila 2004 in se uvršča med svobodnjake. Ukvarja se z novičarsko, reportažno ter poročno fotografijo in je od oktobra 2006 član Društva novinarjev Slovenije (DNS) ter Mednarodne zveze novinarjev (International Federation of Journalists - IFJ). 

Galerija KUD Franceta Prešerna (Karunova 14, Lj – Trnovo) je od ponedeljka do sobote odprta med 11. in 24. uro, ob nedeljah pa od 15. do 24. ure.
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.