Canon EOS 50D

Canon je okrepil svojo ponudbo modelov EOS z zmogljivim digitalnim zrcalno-refleksnim fotoaparatom EOS 50D. S tipalom CMOS 15,1 milijona točk, hitrostjo 6,3 posnetka v sekundi in Canonovim najnovejšim slikovnim procesorjem DIGIC 4 prinaša EOS 50D hitrost in ločljivost brez primere,  in to za ceno, ki je na današnjem trgu edinstvena. (Sporočilo za javnost)

Izstopajoče, jasne slike
Povsem na novo zasnovano tipalo CMOS z ločljivostjo 15,1 milijona točk ponuja izjemno natančne posnetke z malo šuma – idealne za velike povečave ali ustvarjalne izreze. Novi proizvodni procesi ter nove fotodiode in mikro leče povečujejo procesorjeve zmožnosti zaznavanja svetlobe – CMOS ima zato lahko več točk, pri tem pa ne ogroža kakovosti slike. Te spremembe zagotavljajo izboljšane lastnosti pri visokih vrednostih ISO in manj šuma. Visoke hitrosti zaklopa v šibkih svetlobnih razmerah omogoča ISO vrednosti 3200, ki ga je mogoče povečati na izredno občutljivih 12800.
 


Integrirani sistem čiščenja EOS (Integrated Cleaning System) skupaj z izboljšanim samočistilnim sistemom, prevlečenim z novim fluorjevim premazom, poveča zaščito kakovosti posnetkov z zmanjšanjem, odbijanjem in odstranjevanjem nezaželenega prahu na tipalu. Težje odstranljive madeže pa je mogoče samodejno odstraniti pri obdelavi fotografij s pomočjo podatkov Dust Delete Data in Canonove priložene programske opreme Digital Photo Professional.

Hitra odzivnost

Canonov novi procesor DIGIC 4 je dovolj hiter, da omogoča hitrost 6,3 posnetka na sekundo z možnostjo 90 zaporednih posnetkov JPEG s kartico UDMA. V kombinaciji s Canonovim sistemom ostrenja AF z veliko pokritostjo, ki subjekte ostri z devetimi navzkrižnimi tipali, je mogoče zajeti sijajne akcijske prizore – tudi v slabših svetlobnih pogojih. Zaradi teh lastnosti je EOS 50D zelo primeren za športno fotografijo ali fotografiranje divjih živali.

DIGIC 4 omogoča 14-bitno obdelavo posnetkov, katere rezultat so mehki prehodi in naravne barve. Hkrati pa zagotavlja izjemno hiter zagon in skoraj takojšen prikaz posnete fotografije.
 


Videti vse
Novi 3-palčni LCD zaslon Clear View ločljivosti VGA ponuja veliko površino in velik vidni kot za pregledovanje posnetkov ter zelo jasno sliko za natančno preverjanje ostrine. S preklopom na način Live View, ki na zaslonu prikaže živo sliko, imajo fotografi možnost slikati iz različnih nerodnih položajev, lahko pa aparat tudi povežejo z računalnikom in slikajo z oddaljenega položaja. Predogled žive slike omogoča tri načine ostrenja: Quick AF, Live AF in novega s prepoznavanjem obrazov Face Detection Live, ki optimizira ostrenje na podlagi obrazov v kadru – za hitro in spontano portretiranje.

Nadzor in priročnost
Intuitiven sistem menijev EOS vključuje zaslon za hiter nadzor (Quick Control Screen), prek katerega je mogoče upravljati najpogostejše nastavitve. Nov ustvarjalni fotografski način (Creative Auto) ponuja samodejno ostrenje in osvetlitev, hkrati pa dopušča ustvarjalne nastavitve, kot je zamegljenost ozadja.

»Za napredne amaterske in polprofesionalne fotografe – ali profesionalce, ki iščejo zmogljiv pomožni aparat – je EOS 50D edina izbira,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. »Noben drug fotoaparat v tem cenovnem razredu ne ponuja primerljive hitrosti in slikovne kakovosti.«
 


Ključne lastnosti:
• Tipalo CMOS velikosti APS-C s 15,1 milijona točkami
• Hitrost 6,3 slike na sekundo, največ 90 zaporednih slik JPEG s kartico UDMA
• Procesor DIGIC 4
• ISO 100-3200, razširljiv na 12800
• 9-točkovni sistem ostrenja AF
• 3-palčni zaslon LCD Clear View ločljivosti VGA s predogledom žive slike in načinom ostrenja s prepoznavanjem obrazov Live AF
• Ohišje iz magnezijeve zlitine in zaščitami pred vplivi okolja
• Integrirani sistem čiščenja EOS
• Priključek HDMI za pregledovanje posnetkov v visoki ločljivosti na HDTV
• Popolna združljivost z objektivi Canon EF in EF-S ter bliskavicami EX


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.