Lexar s 16-gigabajtnima novincema

Lexar, ponudnik tehnološko naprednih pomnilniških rešitev, je predstavil nova pomnilniška medija USB, ki ponujata zelo visoko kapaciteto, shranita namreč lahko kar 16 gigabajtov podatkov. Ključek JumpDrive Secure II Plus daje poudarek varnosti podatkov, različica JumpDrive FireFly pa stilu in zunanji podobi.

Nova izdelka ciljata predvsem na poslovne uporabnike, ki se zavedajo, da je varnost občutljivih poslovnih podatkov ključnega pomena. Običajni pomnilniški mediji USB namreč nudijo premalo varnostnih mehanizmov, zaradi česar je njihova uporaba v marsikaterem podjetju (ali oddelku v podjetju) celo prepovedana.

Pri Lexarju so zato USB-pomnilnik iz serije JumpDrive Secure II Plus opremili z napredno programsko opremo, ki zagotavlja zaščito uporabnikovih datotek – dokumentov, fotografij, glasbe ... Podatki na ključku so namreč kriptirani in tako v primeru odtujitve ali izgube naprave se morebitni najditelj z njimi ne more okoristiti ali jih zlorabiti. Lexar JumpDrive Secure II Plus je opremljen tudi z digitalnim pokazateljem zasedenosti prostora, ki uporabniku v vsakem trenutku da vedeti, koliko prostora je še na ključku.
 


V živo rdečo barvo odeti JumpDrive FireFly je namenjen mlajšim uporabnikom, ki si želijo obilo kapacitete in hkrati visokih hitrosti prenosov. Lexar JumpDrive FireFly je lahko odličen hranilnik multimedijskih datotek, mimogrede pa se lahko prelevi v pravega poslovnega pomočnika. V ta namen Lexar novincu prilaga programsko opremo Dmailer V7 (30-dnevna preizkusna različica), ki omogoča enostavno izdelavo varnostnih kopij, sinhronizacijo datotek, vključno s poštnimi računi v priljubljenih odjemalcih elektronske pošte Microsoft Outlook in Outlook Express.

Darrell Hill, produktni vodja s področja marketinga, zaposlen pri družbi Lexar, je ob predstavitvi novih rešitev povedal: "Nova ključka prinašata nov nive razsežnosti domačim ali mobilnim poslovnim uporabnikom. Visoka kapaciteta, 16 GB, omogoča varno hrambo vseh pomembnih datotek. Tudi nova ključka krasijo vse lastnosti, ki so jih uporabniki Lexarjevih izdelkov že vajeni – visoke hitrosti prenosov so združene z izjemno zanesljivim delovanjem, kar je razlog za visoko zadovoljstvo uporabnikov."
 


Visoka kapaciteta 16 gigabajtov naredi nova USB-ključka zelo primerna za shranjevanje večjih datotek, predvsem videoposnetkov, glasbe ter fotografij. Oba novinca sta združljiva s platformama PC ter Mac in bosta na voljo še ta mesec po priporočeni prodajni ceni 49 (JumpDrive FireFly) oziroma 67 evrov (JumpDrive Secure II Plus).


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.