Trustovi čitalniki kartic

Pri Trustu so izdelali široko paleto USB čitalnikov pomnilniških kartic različnih oblik in funkcionalnosti. Pravzaprav so Trustovi inženirji posodobili že obstoječe modele, ki so sedaj še zmogljivejši in hitrejši. Čitalnikom je skupna združljivost s tipom pomnilniške kartice SDHC (vseh razredov) in z 61 ostalimi standardi pomnilniških kartic. SDHC je novi standard SD (Secure Digital) kartic, ki dovoljuje zmogljivosti do 4 Gb in hitrosti do 30 Mb/s. (Sporočilo za javnost)

V ponudbi čitalnikov je mogoče izbrati čitalnik v obliki USB ključa, kar je še posebej priročno za uporabnike prenosnikov. Druga možnost so sodobno oblikovani čitalniki, ki ne potrebujejo robustnega adapterja za napajanje saj prenos podatkov (do 480 Mps) in napajanje potekata preko istega USB kabla. Na voljo je tudi čitalnik »vse v enem« za uporabnike Macintosh računalnikov, ki prebira vse obstoječe standarde kartic. Nekateri izmed čitalnikov so združljivi tudi z USB 1.1 priključki. 

Z novimi čitalniki Trust lahko na lahek in eleganten način prenašamo pomembne datoteke, najljubše slike ali glasbo kamorkoli.

Čitalniki so že v redni prodaji, njihove MPC pa se gibljejo od 12,90 € naprej.

 

 

Komentarji
Matjaž Milharčič (@MatH) 9. september 2008 10:08
Kapaciteta SDHC karticic ni zgolj 4GB, pač pa najmanj 4GB in največ 32GB. Slednje se tudi pri nas že nekaj časa prodajajo. Teoretično pa je omejitev 2TB (vir Wikipedia).
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.