Novi tiskalniki Canon PIXME

Canon je predstavil podrobnosti nove serije tiskalnikov PIXMA, ki bodo na voljo v drugi polovici leta 2008. Novih bo sedem večfunkcijskih naprav in trije novi foto tiskalniki. Ti skupaj odražajo Canonovo skrb razvijati tehnologije, ki vsakomur omogočajo izpisovanje fotografij in dokumentov visoke kakovosti. (Sporočilo za javnost)

Novosti v seriji PIXMA vključujejo samodejno odpravljanje napak na fotografijah (Auto Photo Fix), samodejni način optičnega branja in nova črnila ChromaLife100+. V kombinaciji s tiskalnimi glavami FINE in novimi mediji je odslej obstojnost fotografij še daljša. Med modeli letnika 2008 sta tudi dva, opremljena s tehnologijo Wi-Fi.

»Canon je svoji priljubljeni seriji tiskalnikov PIXMA dodal naprave, ki prinašajo nove tehnologije in ki so bile zasnovane za izdelavo izjemnih fotografij, predstavitev in dokumentov,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe.

PIXMA prinaša tudi jasno okoljevarstveno sporočilo, saj je Canon zmanjšal velikost in obseg embalaže. To pomeni manj odpadkov in manj kontejnerjev, potrebnih za transport po vsem svetu. Vsi tiskalniki PIXMA imajo oznako Energy Star, več novih modelov pa omogoča samodejno obojestransko tiskanje/kopiranje in s tem prihranek papirja.

Večfunkcijski tiskalniki PIXMA

Vstopni modeli so PIXMA MP190, MP240 in MP260, ponujajo visokokakovostni tisk, učinkovite hitrosti izpisovanja in odlično vrednost za vložen denar. PIXMA MP190 ima ločljivost 4800x1200 točk na palec in uporablja tiskalno glavo FINE z velikostjo kapljic 2 pikolitrov. PIXMA MP240 in MP260 imata enako ločljivost, vendar uporabljata nove kartuše FINE z novim črnilom ChromaLife100+, ki v kombinaciji s Canonovim foto papirjem zagotavlja daljšo obstojnost fotografij. Oba modela natisneta brezrobo fotografijo velikosti 10x15 cm v 45 sekundah, samodejno odpreta predal za papir, omogočata hiter zagon ter odpravljanje napak s samodejnim odstranjevanjem učinka rdečih oči. PIXMA MP240 ima tehnologijo PictBridge za tiskanje brez računalnika, PIXMA MP260 pa ima namesto tega vgrajen čitalnik pomnilniških kartic.

Modela srednjega razreda PIXMA MP540 in MP620 predstavljata idealno izbiro za uporabnike, ki potrebujejo hitrejši in kakovostnejši izpis fotografij ter dokumentov. PIXMA MP540 in MP620 uporabljata Canonovo napredno fotografsko vezje in omogočata ločljivost 9600x2400 dpi, uporabljata tiskalno glavo FINE z velikostjo kapljice 1 pikolitra in ločljivostjo skeniranja 2400 točk na palec. Nova ločena črnila podpirajo sistem ChromaLife 100+.

PIXMA MP540 in MP620 imata pet novih ločenih kartuš in s tem ponujata večjo učinkovitost, saj je treba zamenjati samo kartušo, ko poide. Večja kartuša s pigmentnim črnim črnilom je namenjena tiskanju dokumentov in besedil, ločeno črnilo dye pa daje fotografijam izjemen kontrast. Canonovo kolesce Easy-Scroll ter barvni zaslon TFT omogočata enostavno upravljanje s funkcijami tiskalnikov.

Oba tiskalnika imata čitalnik pomnilniških kartic in sta združljiva s tehnologijo PictBridge. MP620 prinaša dodatno funkcionalnost z možnostjo povezovanja prek Wi-Fi ali etherneta. Oba imata dva podajalnika papirja, tako da sta ves čas na voljo navadni in foto papir.

Najvišji razred je obogaten z dvema modeloma, PIXMA MP630 in MP980, ki odličnost tiskanja zagotavljata z višjo kakovostjo, hitrostjo in naprednim ravnanjem z mediji. PIXMA MP630 in MP980 zmoreta ločljivost 9600x2400 točk na palec s kapljicami velikosti 1 pikolitra, fotografijo studijske kakovosti pa natisneta v 20 sekundah. Napredno ravnanje z mediji zajema samodejno obojestransko tiskanje in kopiranje, dva podajalnika papirja in tiskanje na CD/DVD. PIXMA MP630 uporablja nov sistem petih ločenih črnil z dodatno črno barvo za še bolj kontrastne fotografije.

PIXMA MP980, paradni konj serije PIXMA, je zmogljiv digitalni foto studio. Ima šest novih kartuš, med njimi je tudi sivo črnilo, ki zagotavlja črno-beli izpis najvišje kakovosti. Tiskalnik ima tudi možnost povezovanja prek Wi-Fi in etherneta, odlikuje pa ga še 8,8-centimetrski barvni zaslon TFT – največji v tem razredu.
 

Ena ključnih tehnologij tega tiskalnika je tudi optični bralnik z osvetljevalnikom White LED in ločljivostjo 4800 točk na palec, ki prav tako omogoča skeniranje 35-mm filmov in diapozitivov. Ker ne potrebuje predogrevanja, je na voljo za takojšnje skeniranje. Za ustvarjalne uporabnike in fotografe je tiskalniku priložen vtičnik Easy-PhotoPrint Pro za Adobe Photoshop, ki ponuja nadzor barvnega in črno-belega tiska.

Vsem večfunkcijskim tiskalnikom je priložena programska oprema Canon Easy-PhotoPrint EX za tiskanje fotografij in ustvarjalne projekte, kot so koledarji in albumi.

Foto tiskalniki PIXMA

Seriji PIXMA so se pridružili trije novi foto tiskalniki, ki gradijo na Canonovem uspehu v tem segmentu trga. Vstopni model PIXMA iP1900 je sodobno oblikovan tiskalnik z visoko kakovostjo tiskanja s tehnologijo FINE. Tiskalnik je odlična izbira za uporabnike, ki iščejo studijsko kakovost izpisov po sprejemljivi ceni.

PIXMA iP3600 prinaša več funkcionalnosti kot PIXMA iP1900 in bo najbolj ustrezal uporabnikom digitalnih fotoaparatov, ki bodo izkoristili ločljivost 9600x2400 točk na palec in studijsko kakovost s kapljicami 1 pikolitra. V kombinaciji s petimi novimi črnilnimi kartušami in novim Canonovim foto papirjem so zagotovljene fotografije ChromaLife100+.

PIXMA iP4600 je najzmogljivejši foto tiskalnik serije PIXMA, saj ponuja izpise v ločljivosti 9600x2400 in brezrobe fotografije studijske kakovosti velikosti 10x15 v samo 20 sekundah. Sistem petih črnil in nov Canonov foto papir zagotavljajo vrhunsko kakovost in hitrost za zahtevne fotografe. Samodejno obojestransko tiskanje, dva podajalnika papirja, tiskanje na DVD/CD ter podpora PictBridge so dodatne lastnosti, ki ga postavljajo v sam vrh ponudbe. Vsem trem foto tiskalnikom je skupna funkcionalnost samodejnega odpravljanja napak na fotografijah, programska oprema Easy-PhotoPrint EX pa sedaj omogoča samodejno odstranjevanje učinka rdečih oči.
 
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.