Nova objektiva smc PENTAX-DA

PENTAX predstavja dva nova izmenljiva objektiva iz serije smc PENTAX-DA (DA Star). Objektiva sta namenjena uporabi z zmogljivimi digitalnimi zrcalno-refleksnimi aparati PENTAX, kjer poskrbita za fotografije najvišje kakovosti. Objektiv smc PENTAX-DA 60-250mm F4 ED[IF] SDM je prilagodljiv telefoto objektiv, ki postreže z velikimi povečavami, medtem ko je objektiv smc PENTAX-DA 55mm F1.4 SDM po merah kompaktnejši in primernejši za uporabo na srednje dolgih telefoto razdaljah. Oba objektiva odlikuje tudi tiho delovanje. (Sporočilo za javnost)

Nova objektiva sta predstavnika PENTAX-ove ekskluzivne družine DA Star, katere izdelke odlikuje vrhunska optična zmogljivost ter visoka kakovost posnetkov. Zmogljivi optični elementi, kot je npr. ED-steklo z izredno majhno napako prikaza slike, poskrbijo za učinkovito kompenzacijo barvnega odstopanja čez celotno področje povečave in napredno zmogljivost slikovnega zapisa.


Zahvaljujoč kakovostno izvedenim zatesnitvam sta nova objektiva odporna na prašne delce ter vodne kapljice. Pri PENTAX-u so izumili t. i. Quick-Shift sistem ostrenja, ki omogoča hiter prehod na ročno ostrenje po tem ko je subjekt že izostril samodejni sistem ostrenja v fotoaparatu. Zgornja optična površina objektiva je premazana s posebno zaščitno prevleko, ki leče ščiti pred vdorom prahu, vode in umazanije, obenem pa je omogoča preprosto čiščenje madežev, ki jih običajno pustijo prstni odtisi.


Zahvaljujoč kombinaciji posebnega premaza leč, idealne ukrivljenosti ter pametni postavitvi optičnih elementov, nova objektiva ponujata optimalne karakteristike pri zajemu podrobnosti, obenem pa zmanjšujeta vpliv odseva in meglic. Njun slikovni krog je do popolnosti prilagojen velikosti slikovnih senzorjev v digitalnih SLR-aparatih PENTAX.

Objektiv                        smc PENTAX-DA 60-250mm F4 ED[IF] SDM / smc PENTAX-DA 55mm F1.4 SDM
Sestava leč                    15 elementov v 13 skupinah / 9 elementov v 8 skupinah  
Kot slike                        26.5-6.5° / 28.6°           
Nadzor zaslonke                        Samodejno / Samodejno
Najmanjša zaslonka                   F32  / F22        
Število ploščic diafragme             9 / 9    
Minimalna razdalja ostrenja        1.1m / 0.45m    
Velikost filtra                             67mm / 58mm  
Maksimalna povečava                0.15X    0.17X   
Dimenzije (premer x dolžina)      82mm x 167.5mm / 70.5mm x 66mm
Teža                                         1.040 gramov brez pokrova / 375 gramov brez pokrova

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.