PENTAX K-m

Pri PENTAX-u so predstavili nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat vstopnega razreda. PENTAX K-m, kot se novinec imenuje, je enostaven za uporabo, saj premore več uporabniku prijaznih funkcij, med katerimi izstopajo prednastavljeni scenski načini. V majhnem in lahkem ohišju se skriva precej sodobne tehnologije -  sistem za odstranjevanje prašnih delcev in inovativni sistem za odpravo učinkov tresenja. Ločljivost tipala znaša 10,2 milijona točk, vgrajen ima 5-točkovni sistem samodejnega ostrenja in zmore posneti 3,5 fotografije na sekundo. (Sporočilo za javnost)

PENTAX – ovi inženirji so nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat – PENTAX K-m zasnovali predvsem za začetnike, ki se s SLR-fotoaparati srečujejo prvič, saj je njegova glavna odlika enostavnost uporabe, zapakirana v kompaktno in lahko ohišje. Kljub uporabi velikega slikovnega senzorja (dimenzij 23.5 x 15.7 mm) je PENTAX K-m na voljo v majhnem in lahkem ohišju. S premikom baterijskega dela in novim dizajnom držala so inženirji pridobili nekaj dodatnih milimetrov, ki omogočajo udobno držanje aparata.

PENTAX K-m je opremljen s SR-mehanizmom (Shake Reduction) za odpravo tresljajev, ki poskrbi za ostre fotografije. Inovativni mehanizem zmore z visokimi hitrostmi premikati položaj slikovnega senzorja. Njegova učinkovitost je primerljiva s spremembo do štirih vrednosti zaslonke, kar pomeni, da fotoaparat ne potrebuje posebnih izravnalnih leč (posledično je bolj kompakten), uporabiti pa ga je moč v navezi z veliko večino obstoječih objektivov PENTAX.
 

Aparat PENTAX K-m je opremljen z naprednim sistemom odstranjevanja prašnih delcev s površine tipala CCD. Prah, ki pade s tipala na dno, tam tudi ostane – prilepljen na posebno plast. Sistem je opremljen tudi s funkcijo, ki skrbi za opozarjanje o prisotnosti prahu na tipalu.

Novi PENTAX K-m združuje velik CCD-senzor z napredno elektroniko PRIME (PENTAX Real Image Engine), ločljivost tipala znaša 10,2 milijona točk. Omogoča tudi zajem zaporednih posnetkov s hitrostjo 3,5 posnetka na sekundo (v zapisu JPEG), s čimer lahko fotograf z lahkoto spremlja in fotografira tudi športne dogodke in hitro gibanje. Vgrajen ima 5-točkovni sistem samodejnega ostrenja (SAFOX VIII s petimi križnimi senzorji), ki zagotavlja odlično ostrenje. Z uporabo petih senzorjev v križni postavitvi (en sredinski, dva ob straneh in po eden na vrhu in dnu) sistem poskrbi za natančno ostrenje na veliki površini. Snovalci so izboljšali tudi hitrost ostrenja v slabih svetlobnih pogojih. Samodejni nadzor občutljivosti na PENTAX-u K-m zna nastaviti optimalne vrednosti na intervalu med ISO 100 in ISO 3200, svoje odločitve pa sprejema na osnovi informacij o svetlosti posnetka ter goriščni razdalji objektiva.
 


Skupaj s fotoaparatom PENTAX K-m bo PENTAX predstavil še dva nova izmenljiva objektiva iz serije DA L, PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL ter PENTAX-DA L 50-200mm F4-5.6ED, ki bosta na voljo izključno kot kit objektiva pri nakupu z novim aparatom.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.