LEICA D-LUX 4

LEICA D-LUX 4, ki jo na sejmu Photokina predstavlja Leica Camera AG, je nov kompaktni digitalni fotoaparat z zmogljivo optiko in številnimi funkcijami - ločljivost tipala znaša 10,1 milijona točk, vgrajen je optični stabilizator posnetkov. Iz povprečja kompaktnih fotoaparatov izstopa s svojim slikovnim CCD-senzorjem velikosti 1/1.63", ki je precej večji od povprečja in je zadolžen za zajemanje fotografij nadpovprečne kakovosti. (Sporočilo za javnost)

LEICA D-LUX 4 je opremljena z lastnimi lečami LEICA DC VARIO-SUMMICRON 5.1-12.8 mm f/2.0-2.8 ASPH z goriščno razdaljo med 24 in 60 mm (v 35-mm formatu).  Poleg hitrosti delovanja kratka goriščna razdalja 24 mm omogoča nove kreativne možnosti pri fotografiranju pokrajine, arhitektur, na potovanju ali pri reportažni fotografiji. Zelo dobro se obnese tudi v slabih svetlobnih pogojih, kjer je fotografu v dodatno pomoč vgrajeni stabilizator slike, ki odpravlja morebitne tresljaje pri slikanju z roke.

 

Fotoaparat zajema fotografije in video posnetke v visoki ločljivosti in formatu 16 : 9 (pa tudi 4 : 3 in 3 : 2), preko vgrajenega HD-vmesnika pa jih je enostavno moč prenesti na sodobne visokoločljive televizorje. Z ločljivostjo 10,1 milijona točk in širokim kotom je moč zajeti veliko podrobnosti, ki so dobro vidne na preglednem 3-palčnem LCD-zaslonu s 460.000 točkami. Za kar najenostavnejše upravljanje z aparatom je na voljo tudi pametni samodejni način fotografiranja, ki samodejno prilagodi vse ključne nastavitve posnetka.

 

LEICA D-LUX 4 v črni barvni kombinaciji bo na voljo oktobra.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.