Prenosni trdi disk s pomnilnikom flash

PC H.AND je predstavil prvi zunanji trdi disk s pomnilnikom flash (tehnologija SSD – Solid State Disk), ki je namenjen varnemu in brezskrbnemu shranjevanju in prenosu podatkov. Za priklop nove Buffalove rešitve MicroStation (SHD-UHRXXGS), ki omogoča s pomočjo najnovejših pomnilniških tehnologij shranjevanje do 100 GB podatkov, zadostuje le vmesnik USB. (Sporočilo za javnost)

Kompaktno in lahko ohišje, težko le 60 gramov, je za polovico manjše od tradicionalnih prenosnih trdih diskov. Diski SSD uporabljajo pomnilnik flash, ki ga že dlje časa poznamo iz pomnilniških ključev USB in pomnilniških kartic za uporabo v digitalnih fotoaparatih. Diski SSD nimajo gibljivih delov, zaradi česar so odporni na tresljaje, kar prinaša najmanjše možno tveganje za podatke, shranjene na njih, in tako zagotavljajo maksimalno zaščito pred možnimi udarci ali tresljaji. Tehnologija SSD prav tako omogoča občutno manjšo porabo energije, zato je naprava idealna predvsem za uporabnike prenosnikov, saj podaljšuje trajanje baterije. Ob uporabi Buffalove tehnologije TurboUSB je mogoče doseči hitrosti prenosa podatkov do 35 MB na sekundo.
 


Na novi Buffalovi rešitvi se nahajata tudi programski opremi Secure Lock Ware in Memeo Auto Backup. Prva je namenjena šifriranju podatkov, kar ščiti shranjene podatke uporabnika pred neavtoriziranim dostopom, slednja pa omogoča avtomatično varno shranjevanje podatkov (backup) na sisteme MAC in PC in tako preprečuje izgubo pomembnih podatkov. (aNET)

Komentarji
Peter Bernik (@Noob) 23. september 2008 18:42
Res bi lahko izbrali drug model, pri tejle mi pogled neprestano vleče na njene čevapčiče .Kako jim izmed vseh mio ženskih rok uspe najti najbolj mesarske? :sNo zdaj sem pogruntal....Da izgleda disk še manjši hehe (kao lejte kako majhen je v ženskih rokah).Škoda ker ni znana cena.


Uroš Uršej (@Lucifix) 23. september 2008 18:45
Našel tudi podatek o ceni:
They don't come cheap, though. The 32GB MicroStation costs £115, the 64GB model £230. The 100GB drive wil set you back £344.
Vir: http://www.reghardware.co.uk/2008/09/03/buffalo_first_external_ssd/ [www.reghardware.co.uk]
Peter Bernik (@Noob) 23. september 2008 18:59
Skoraj 2x dražji od USB ključa, pa parkrat večji in težji http://www.ceneje.si/patriot-usb-kljuc-x-porter-xt-boost-drive-32gb .Pri manjši kapaciteti, res nimaš kaj razmišljat, pri največji je pa tudi enako če dam 3 ključke na obesek in imam isto kapaciteto. Res je manj praktično ker je na treh koncih, ampak kdo pa naenkrat rabi 100 GB podatkov...Tehnologija je zrela, n e razumem torej norih cen. Morda se mora prodati par k komadov, da bodo cene prišle na razumno raven. Torej bi morali biti v bistvu cenejši od USB ključkov, ker so manjše stvari pač vedno dražje ("minituarizacija" itd).
Peter Atanackov (@Geo) 23. september 2008 19:33
Bemti ta "ženska" ima večje prste od mene :S.
Peter Bernik (@Noob) 23. september 2008 19:41
Še od mene, pa imam ogromne šape . No usaj debele prste ima bolj...Takšnega kiksa pa še nisem videl. Neujemajoč WB še spregledaš...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.