Adobe Creative Suite 4

Adobe je predstavil novo različico profesionalne programske opreme za medijsko produkcijo Creative Suite, ki je na voljo v šestih različnih paketih.

Creative Suite je na voljo v šestih paketih - Adobe Creative Suite 4 Design editions (standard in premium), Creative Suite 4 Web editions (standard in premium), Creative Suite 4 Production Premium in Creative Suite 4 Master Collection - ki so sestavljeni iz 13 ločenih izdelkov in 14 tehnologij, kot je recimo rešitev za izdelavo DVD-jev Encore. Vključeni so izdelki Photoshop, InDesign, Illustrator, Flash, Fireworks, Dreamweaver, After Effects in Premiere Pro. (Sporočilo za javnost)

Največ novosti je povezanih z izboljšanim delovnim tokom, s čimer naj bi olajšali sodelovanje med oblikovalci in razvijalci. Programska oprema lahko prvič izkoristi tudi zmogljivost grafičnega procesorja, kar lahko pospeši nekatera opravila. Podporo grafičnim procesorjem recimo izkorišča nova funkcija Pixel Blender v izdelku Photoshop, ki omogoča hitrejšo uporabo učinkov kot pri današnjih tehnologijah filtriranja.

Creative Suite 4 na sistemih Windows podpira tudi 64-bitne procesorje, kar bo izboljšalo zmogljivosti zlasti pri nekaterih pomnilniško zahtevnih opravilih, ki so na 32-bitnih sistemih omejeni na 4 GB.

Nekatere druge novosti:

Spreminjanje velikosti platna, ki omogoča spreminjanje razmerja ob tem pa ščiti pomembna področja pred popačenjem (seam carving).

Nove možnosti pri ustvarjanju panoram

3D način v zbirki CS4 Extended za neposredno risanje na 3D objekte, ki jih ni potrebno več razgrniti.

Filter za uvažanje Camera Raw 5.0 ima nekatere zmožnosti za lokalno urejanje iz izdelka Lightroom 2.0, kot so možnost selektivne potemnitve ali osvetlitve določenih odsekov fotografije.

Novo orodja za združevanje najbolj ostrih področij iz več fotografij v istem okvirju. (aNET)

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.