Canon PowerShot G10

Canon je predstavil svojega novega paradnega konja v seriji digitalnih fotoaparatov PowerShot: model G10. Nadomestil bo PowerShot G9 in je prvi fotoaparat serije G s širokokotnim 28-milimetrskim objektivom s 5-kratnim zoomom in optičnim stabilizatorjem slike. Uporaba tipala ločljivosti 14,7 milijona točk in Canonovega procesorja DIGIC 4 zagotavlja izjemno kakovost posnetkov. (Sporočilo za javnost)

Širokokotni objektiv (28 mm) s 5-kratnim optičnim zoomom omogoča izrazite širokokotne posnetke, zato je idealen za fotografiranje pokrajine, arhitekture ali interierjev. Domet teleobjektiva pa mu omogoča večjo svobodo pri kompoziciji. Ostri, nezamegljeni posnetki skozi celoten razpon goriščnice so posledica optične stabilizacije slike, ki daje izboljšane rezultate pri štiri stopnje višji vrednosti zaslonke.

Tipalo CCD z ločljivostjo 14,7 milijona točk – najvišjo med vsemi PowerShoti – v kombinaciji z novim Canonovim procesorjem DIGIC 4 omogoča posnetke z veliko podrobnostmi in izjemno nizko stopnjo šuma. Velikost slik omogoča tiskanje do formata A2 ali ustvarjalne povečave. Za najboljši nadzor obdelave posnetkov PowerShot G10 uporablja format RAW in podpira programsko opremo Canon Digital Photo Professional.
 


Slikovni procesor Canon DIGIC 4 uporablja izboljšane algoritme in natančnejše izračunavanje, ki dajeta PowerShotu G10 dodatni prednosti: izredno hitro delovanje in posnetke z malo digitalnega šuma in izvrstno jasnostjo ter barvno reprodukcijo.

DIGIC 4 prinaša tudi nove inteligentne funkcionalnosti. Funkcija i-Contrast poveča dinamični razpon posnetkov in prikaže podrobnosti v temnejših delih slike, brez da bi preosvetlila svetlejša območja.

Canon se uspešno bori proti zamegljenim posnetkom, kot posledico tresljajev in premikanja subjektov, z vrsto tehnologij: optičnim stabilizatorjem slike, zaznavanjem gibanja in samodejnim nastavljanjem vrednosti ISO. Tem so dodali še novo funkcijo Servo AF – ki neprekinjeno ostri subjekt, ki se približuje ali oddaljuje od fotografa.
 


Enostavno kompozicijo omogoča velik 3-palčni zaslon PureColor LCD II z ločljivostjo 461.000 točk in širokim vidnim kotom. G10 ima odslej gumba za neposredno nastavljanje kompenzacije osvetlitve in vrednosti ISO/načina fotografiranja.

Glavne značilnosti PowerShota G10:

- Tipalo CCD ločljivosti 14,7 milijona točk
- Širokokotni 28-mm objektiv s 5-kratno optično povečavo in stabilizatorjem slike
- Snemanje v formatu RAW in podpora Canon Digital Photo Professional
- Procesor DIGIC 4 za hitro samodejno ostrenje AF (tudi Servo AF) in hitro odzivnost
- Preprečuje zamegljenost posnetkov z visoko vrednostjo ISO, optičnim stabilizatorjem slike, zaznavanjem gibanja in samodejnim nadzorom ISO
- Odlični posnetki ljudi z izboljšanim sistemom prepoznavanja obrazov AF/AE/FE/WB, s funkcijo izbire in sledenja obrazu ter časovnikom
- 3-palčni zaslon PureColor LCD II (461.000 točk) s širokim vidnim kotom ter optično iskalo
- i-Contrast poveča svetlost temnejših delov in ohrani podrobnosti
- Gumba za kompenzacijo osvetlitve in vrednosti ISO
- 26 načinov fotografiranja in ročne nastavitve
- V dodatni opremi so tudi telekonverter, bliskavice Speedlite in vodotesno ohišje
- Snemanje videa s 30 slikami na sekundo


Komentarji
uzp6 (@uzp6) 25. september 2008 21:14
to je to28mm, končno!
iztok (@izo) 25. september 2008 21:26
uf, dobro zgleda, če ne drugega. zakaj ne dajo take retro obroče za nastavitve na eos-e? bi lepo pasali gor, se mi zdi..
Peter Bernik (@Noob) 25. september 2008 21:30
Ma ne bom ga kupil, saj še 16 mpix nima!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.