5 najdražjih fotografij

Ali ste že prodali kakšno svojo fotografijo in bili navdušeni nad zneskom? Potem raje ne preberite nadaljevanja članka, ker vam bomo predstavili 5 fotografij, ki so do sedaj na dražbah dosegle najvišje zneske.

Komentarji
Andrej (@fotokaj) 12. oktober 2008 13:38
3., Princeova, je obenem tudi prva fotografija, ki je bila prodana za več kot milijon dolarjev, mislim, da v letu 2006. V svoji oglaševalski kampanji jo je v devetdesetih uporabila korporacija Marlboro in prav to je fotografiji "dvignilo ceno".
Andrej (@fotokaj) 12. oktober 2008 13:48
No, sem prav preveril; Princeov kavboj je bil kot prva fotografija s ceno, ki je presegla 1 milijon $, prodan novembra 2005. Obenem sem našel pa še en zanimiv podatek; fotografija na celotnem trgu umetnin predstavlja zgolj 4.5% vseh kupčij.
Matjaz (@Krokar) 14. oktober 2008 19:17
Fotokaj maš napačno informacijo glede Prince-a in njegove povezave z Marlborom.... Najbolj kontraverzna zadeva glede njegove fotke je ta, da je Richard fotografiral plakat Marlbora, katerega je fotografiral povsem drug fotograf!... Richart je to fotko fotke pocropal tako da se je znebil napisa, pokadriral malo drugače, tako da je to potem postala njegova ˝umetnina˝, katero je prodal za več kot 1 mio dolarjev. Si lahko o tem prebereš (preberete) kar dosti diskusij na internetu... Google : Art Appropriation: Richard Prince
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.