LG-KC780 – pravi fotograf

LG Mobile, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev mobilnih telefonskih aparatov, je predstavil nov model KC780. Gre za mobilni telefon, ki premore visoko zmogljiv vgrajen fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov točk ter več posebnih lastnosti, prirejenih zajemanju posnetkov. Za odlične fotografije je poskrbljeno z vgradnjo Schneider-Kreuznachovih optičnih elementov. (Sporočilo za javnost)

Pri LG Mobile ugotavljajo, da vse več uporabnikov z mobilnimi telefoni zajema fotografije, zato so se odločili za nov model KF780, ki je v svojem bistvu pravi fotoaparat. Odlikuje se z zmogljivim tipalom ločljivosti 8 milijonov točk, lečami priznanega proizvajalca Schneider-Kreuznach ter več, fotografiranju namenjenimi funkcijami. Uporabniški vmesnik mobilnika je bil dodatno prilagojen enostavnosti uporabe fotografskih možnosti. Končni rezultat dela razvijalcev so tako kakovostne, ostre in barvite fotografije.

»Ugotavljamo, da uporabniki veliko uporabljajo v mobilne telefone vgrajene fotoaparate. Z njimi fotografirajo različne priložnosti, velikokrat tudi sebe, prijatelje in ožje družinske člane. Zato smo izdelali mobilni telefon LG-KC780, ki poleg vrhunske tehnološke zasnove premore še več dodatnih funkcij za urejanje in lepšanje fotografij v samem mobilnem telefonu,« je povedal predsednik in izvršni direktor družbe LG Mobile dr. Skott Ahn.

Večina pametnih tehnologij, vgrajenih v novega KC780, je osredotočena na obraz posameznika. Funkcija iskanja obrazov samodejno poišče obraze oseb na sliki ter jih izostri. Nadgradnjo omenjene funkcije predstavlja tehnologija zaznavanja nasmehov, ki prepozna, kdaj se fotografirana oseba nasmehe in v trenutku zajame fotografijo. V lepotnem načinu lahko uporabniki s pomočjo preprostih orodij, vgrajenih v fotografski vmesnik, preprosto odpravijo manjše pomanjkljivosti na fotografijah. Uporabnikom je na voljo še več enostavnih načinov fotografiranja oseb in okolice.

Novi LG-KC780 zmore zajeti kakovostne fotografije skoraj kjer koli, tudi v temi. Občutljivost vgrajenega fotoaparata je moč nastaviti do vrednosti ISO 1600, če pa uporabnik pri nastavitvah pretirava in zajame presvetel posnetek, mu na pomoč priskoči LG-jeva tehnologija SmartLight™ ter ga samodejno popravi. Vgrajeni stabilizator slike odpravlja posledice tresočih se rok in poskrbi za ostre fotografije v vseh pogojih.

LG-KC780 je tanek drsni telefon, saj je debel vsega 13,9 mm, v elegantno ohišje pa so inženirji uspeli vgraditi širokokotni LCD-zaslon velikosti 2,4 palca. Uporabnikom je na voljo tudi možnost zajemanja video posnetkov v DVD-ločljivosti (720 x 480 točk s 30 sličicami na sekundo), aparat pa lahko deluje tudi kot spletna kamera. Med ostalimi lastnostmi mobilnega aparata velja izpostaviti še vmesnik Bluetooth ter senzor gibanja, s katerim vgrajene igre dobijo novo dimenzijo zabave.

LG-KC780 bo v Evropi naprodaj novembra, pri pa mogoče februarja, ko bo znana tudi njegova cena.


Komentarji
Damjan (@evangelj) 17. oktober 2008 21:09
still ugly as hell...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.