V tiskarno z miško

Spletna stran www.print24.si predstavlja enostavno, celovito in cenovno ugodno rešitev na področju izdelave in naročanja tiskovin. Gre za novost na slovenskem tržišču, ki na preprost način slehernemu obiskovalcu preko naprednega spletnega vmesnika omogoča enostavno oddajo naročila kar preko interneta, kjerkoli in kadarkoli. Z vrsto brezplačnih podpornih storitev so nam v primeru nejasnosti v pomoč njihovi strokovni sodelavci, ki s svojo podporo upravljanje s spletno stranjo še olajšajo. Z avtomatskim izračunom cene nam iskanje najugodnejše ponudbe poenostavijo, s širokim spektrom tiskovin in storitev pa zagotavljajo da bo vsak obiskovalec našel nekaj zase. Ponujajo ofset tisk letakov, vizitk, nalepk, plakatov pa vse do tiska zahtevnejših tiskovin kot so brošure, revije, koledarji ter izdelave žigov. S stalnimi rednimi akcijami svoje člane vsakokrat navdušijo z nizkimi cenami. Pri print24 so nam na kratko razložili postopek oddaje naročila, ki je na prvi pogled zapleten a je že po krajšem pregledu spletne strani silno preprost. (Oglasno sporočilo)

Ker smo želeli izvedeti kakšen je postopek naročila večstranske zloženke in le-te nismo našli v spustnem seznamu smo jih poklicali in njihovi strokovni sodelavci so nam prijazno priskočili na pomoč. Postopek naročila se je po opravljeni registraciji na njihovi spletni strani odvijal zelo hitro in v naslednjem vrstnem redu:

V spustnem seznamu smo izbrali izdelek letak (tudi za večstranske zloženke).

 

Nato smo izbrali količino (1000 izvodov) in format zaprte tiskovine (v našem primeru smo imeli že pripravljene tiskovne datoteke v velikosti 100x200mm zato smo izbrali naslednji večji format, t.j. 100x210 mm katerega kasneje obrežejo na želeno velikost),

 

želeno gramaturo papirja (ker gre za zloženko, ki ne sme dajali kartonastega videza smo izbrali 135g papir z leskom),

 

število strani (6 strani),

 

tisk 4/4 (zajema vse barve v CMYK barvnem območju)

 

pod obdelavo pa smo izbrali ovojni pregib (znan kot pisemski pregib).

 

Ostale korake smo preskočili, saj jih nismo potrebovali in izbrali rok dobave. Roki dobave se spreminjajo od izdelka do izdelka. Enostranske in dvostranske letake, vizitke in žige je po podatkih podpore možno dobaviti že v 24 urah. Cena se nam ob vsakokratnem spreminjanju izbora izračunava neposredno in že vsebuje stroške pošiljanja.

Končen izgled izpolnjenega naročila.

 

 

V primeru, da želimo več informacij za namen priprave tiskovnih datotek nam je po izbiri izdelka in števila strani na voljo povezava Factsheet, ki se nahaja desno od izbire izdelka, preko katere se nam odpre okno s tehničnimi specifikacijami, ki vsebuje vse potrebno za pripravo tiskovnih datotek.

 

Okno s tehničnimi specifikacijami kot pomoč pri oblikovanju tiskovnih datotek.

 

Po izpolnjeni prvi strani sledi enostaven korak 1/2 – klik na gumb K naročilu (v  primeru, da želimo le shraniti ponudbo izberemo gumb Tiskaj naročilo kjer nam sistem generira njihovo ponudbo, ki je že pripravljena za printanje).

Tudi tukaj so zadeve več ali manj jasne.
Vpišemo ime objekta (ime je lahko poljubno, najbolje pa bo, če se navezuje na vaše naročilo), izberemo želeni način posredovanja tiskovnih podatkov (FTP, preko upload-a, e-pošte ali navadne pošte) ter izberemo kontrolo podatkov (če nismo 100% prepričani o ustreznosti tiskovnih datotek izberemo Premium kontrolo, ki je sicer plačljiva a odtehta nezadovoljstvo v primeru tiska z nepopolnimi daototekami). Pod menijem Services & Specials ponujajo še vrsto ostalih storitev, ki jih lahko naročnik izkoristi v primeru naročila. Slednje so npr. spremenjen naslov pošiljatelja, spremenjen naslov za račun, spremenjen naslov za dostavo, itd.

 

Pod načinom plačila ponujajo 4 načine izmed katerih je najugodnejše Vnaprejšnje plačilo saj doplačilo pristojbine kot v ostalih primerih ni potrebno. V okence z opombami smo v vednost pripisali še želeni končni format zgibane tiskovine.

S klikom na gumb Nadaljuj z naročilom enostavno nadaljujemo z naročilom v korak 2/2 (zadnji korak)

 

Na tem mestu preverimo vnesene podatke in po želji spremenimo naslov za račun, dobavo ali naslov pošiljatelja.
Sledi le še obkljukanje polja s čimer se strinjate, da ste prebrali in razumete splošne pogoje poslovanja in klik na gumb Zaključi naročilo.

Ker smo v koraku 1/2 določili, da bomo tiskovne datoteke posredovali preko e-pošte to tudi storimo. Vse nadaljnje informacije v zvezi z našim naročilom (znesek plačila, transakcijski račun, specifikacije naročila) pa prejmemo preko e-pošte, ki smo jo navedli v kontaktnih podatkih. Po podatkih podpore je vsaka stranka o nadaljnjem postopku naročila (stopnja izdelave naročila, obveščanje o dobavi,…) obveščana sproti preko e-pošte.

Preprosto kot še nikoli. V treh enostavnih korakih enostavno do želene tiskovine po ugodni ceni – kadarkoli in kjerkoli (seveda, če smo priklopljeni na splet :) ).

Ker pa se pri print24 zavedajo, da vsi ne obvladajo grafičnih programov za namen oblikovanja tiskovin pa so za ta namen pripravili enostavno rešitev, ki preko spletnega orodja Freedesign omogoča neposredno oblikovanje tiskovin in njihovo naročanje. O tem pa kdaj drugič.
 


Komentiranje te novice je onemogočeno.