Canon upodablja fotografsko domišljijo

Canon Europe se je na nedavnem sejmu Photokina 2008 predstavil z naborom tiskalnikov, s katerimi namerava podpreti izjemno rast trga fotografskega upodabljanja v Zahodni Evropi. Trg, ki je leta 2005 natisnil 14 milijard fotografij, naj bi po napovedih IDC-ja  leta 2010 natisnil 29 milijard fotografij, kar bi pomenilo povečanje prihodkov s tedanjih 5,6 milijarde evrov na 16 milijard evrov. Najnovejši Canonovi seriji tiskalnikov velikega formata in digitalnih tiskalnikov imagePRESS uporabnikom omogočata ustvarjanje novih virov prihodkov na rastočem trgu. (Sporočilo za javnost)

Anne Sharp, vodja trženja rešitev velikega formata za Evropo pri Canonu Europe, je ob tem dejala: »Profesionalni fotografski studii iščejo nove priložnosti za ustvarjanje prihodkov. Samo s fotografiranjem ni mogoče imeti uspešnega studia, zato je strankam treba znati ponuditi nabor izpisnih možnosti, od fotoalbumov do posterjev, in tako ustvariti dodano vrednost na slikah, ki jih dajejo razvijati.«
 
»Fotografi morajo narediti korak naprej v združevanju fotografije in tiskanja ter tako ustvariti poslovno priložnost, ki bi se morala obrestovati v prihodnjih nekaj letih. Canon sodeluje s fotografi pri snovanju rešitev, ki izkoriščajo te priložnosti.«

Canonova ponudba v tem segmentu trga obsega:

Canon imagePROGRAF iPF6000S – Canonov 8-barvni tiskalnik velikega formata (A1) za tiskanje posterjev in plakatov. Predstavljen je bil v povezavi s programsko opremo EFI Express in PosterArtist 2008.
 
 
 
Canon imagePROGRAF iPF6200 – Canonov 12-barvni tiskalnik velikega formata (A1) s pigmentnim črnilom, ki je bil prikazan z uporabo sistema tiskanja Art on Demand.
 
 

Canon imagePROGRAF iPF8100 – 44-palčni 12-barvni tiskalnik velikega formata, namenjen tiskanju fotografij in umetniških del. Tiskalnik je po podatkih raziskave Buyer's Lab sposoben za 30 odstotkov zmanjšati porabo črnila v primerjavi s konkurenco.
 
 

Canon imagePROGRAF iPF5100 – 12-barvni tiskalnik velikega formata s pigmentnim črnilom, namenjen preizkusnemu tisku.

Canon imagePRESS C1+ – prvi lahki produkcijski digitalni tiskalnik z brezbarvnim tonerjem je bil predstavljen s programsko rešitvijo MediaAlbum photobook. Nova peta enota na določene dele izpisa nanese mat premaz, ki izboljša končni videz izdelka, ki se s tem jasno loči od konkurenčne ponudbe.

Tiskalniki imagePROGRAF so v segmentu od 24 do 60 palcev svoj tržni delež v zadnjih nekaj letih povečali s 5 na 13 odstotkov. Temu so botrovali novi inovativni izdelki in rešitve ter stalno vlaganje v razvoj tehnologij, ki strankam omogočajo večjo donosnost naložbe. Canon je svoje stranke prepričal s kombinacijo hitrosti in kakovosti izpisov.

»Tiskalniki velikega formata fotografskim studiem prinašajo novo dimenzijo, saj jim omogočajo izpis velikih formatov do velikosti posterjev. Ta trg se hitro razvija, saj fotografi razumejo poslovne prednosti, ki jih prinaša dodatna ponudba, in priložnost za povečanje prihodkov,« je zaključila Anne Sharp.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.