Nikon prejel dve nagradi DIWA

Organizacija DIWA (Digital Imaging Websites Association) je Nikonu podelila dve zlati nagradi za najboljša izdelka leta. Žirijo sta najbolj prepričala Nikon D300 in Nikon D60, ki sta postala najboljša evropska napredna D-SLR aparata. (Sporočilo za javnost)

Po mnenju preizkuševalcev opreme iz organizacije DIWA Awards je Nikon D60 zlato odličje prejel po zaslugi vgrajenega kakovostnega tipala ločljivosti 10 milijonov točk, visoke kakovosti fotografij, ergonomskega dizajna ter več uporabnih lastnosti, med katerimi najbolj izstopa inovativni in učinkoviti sistem odstranjevanja prahu iz aparata. Dodatne točke sta k visoki oceni prispevala tudi hitri slikovni procesor EXPEED ter aktivno D-osvetljevanje, ki sta v veliki meri zaslužna za odlične fotografije. Kombinacija naprednih tehnologij naredi Nikon D60 zelo zmogljivo kamero potrošniškega segmenta.
 


Drugo zlato priznanje DIWA je prejel polprofesionalni Nikon D300. Tudi ta se je poleg vrhunske vgrajene tehnologije izkazal z odlično ergonomijo in kakovostno izdelavo. Prvorazredni CMOS-senzor ločljivosti 12 milijonov točk, sparjen s hitrim EXPEED procesorjem, 14-bitnim A/D-pretvornikom in drugimi tehnološkimi rešitvami naredi Nikona D300 pravšnjo izbiro tako za najzahtevnejše ljubiteljske kot tudi profesionalne fotografe. Visoka občutljivost ISO 6400 ter odlična kakovost zajetih posnetkov sta zagotovilo za zadovoljstvo njegovih lastnikov. Zmogljiv aparat še dodatno krasi velik 3-palčni zaslon z več kot 900.000 tisoč točkami, ki prikazujejo kristalno čisto sliko.
 


Kai Thon, vodilni preizkuševalec iz laboratorijev DIWA, je nagradi pospremil s komentarjem: »Nikon že več let dokazuje svojo tehnološko vodstvo v fotografski industriji, vendar je podjetje v zadnjih mesecih naredilo velike korake k odličnosti svojih rešitev. Aparata D60 in D300 se odlično odrežeta v svojih tržnih segmentih, saj uporabnikom nudita usklajeno in zanesljivo celoto. Tudi računalniški testi laboratorijev DIWA in pridruženih fotografskih spletišč to potrjujejo.«

www.diwa-awards.com
www.nikon.si


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.