Barvni Lexmarkovi profesionalci

Lexmark C782n XL in X782e XL nadaljujeta poslanstvo Lexmarkovih poslovnih modelov, ki podjetjem omogočajo tiskanje zahtevnih barvnih dokumentov, brošur, katalogov in podobno. Novi napravi zmoreta namreč tiskati na širok nabor medijev, od kartona do vinilnih plošč, primerni sta tudi za tisk na posebne vrste papirja, ki zagotavljajo vremensko odpornost. Številne možnosti rokovanja s papirjem, kot so pametni spenjalnik StapleSmartTM, pametni zlagalnik dokumentov ter druge, le še nadgrajujejo obilico predalnikov za papir z izjemno kapaciteto – tiskalnika sta že serijsko opremljena s predali, katerih skupna kapaciteta znaša 1.600 listov, kar zagotavlja izjemno avtonomijo tudi za največje delovne skupine. Napravi lahko mesečno obremenimo z do 150.000 izpisi. (Sporočilo za javnost)

Bistvo oznake XL je v novih barvnih tonerjih. V njih je namreč dovolj barve, da nova Lexmarka ob standardni pokritosti lahko natisneta 16.500 dokumentov, kar tudi pomeni, da bodo uporabniki tonerje menjali redkeje ter tako pomembno prispevali k ohranitvi okolja. Za dodaten prihranek pri tiskanju v barvah je Lexmark poskrbel tudi s ceno XL-tonerjev. Ceni za barvni ter črno-beli toner sta izenačeni, kar v primeru tiskanja v barvah predstavlja 54-odstotni prihranek v primerjavi s prejšnjo generacijo naprav.

Podjetja, ki potrebujejo zgolj cenovno ugodno visoko kakovostno tiskanje dokumentov v barvah, bodo posegla po tiskalniku Lexmark C782n XL, okoljem, kjer poleg izpisa dokumentov uporabljajo še zajemanje dokumentov, kopiranje ter faksiranje, pa je namenjena večnamenska naprava Lexmark X782e XL. Obe rešitvi sta opremljeni z Lexmarkovim večkrat nagrajenim barvnim zaslonom e-Task, ki je tudi občutljiv na dotik ter omogoča preprosto in intuitivno uporabo naprav. Nova Lexmarka sta pri delu zelo hitra, saj v minuti izpišeta do 35 barvnih ali 40 črno-belih dokumentov.

"Barve omogočijo velike razlike v poslovnih dokumentih, a je vse več podjetij zaskrbljenih nad domnevno visokimi stroški barvnega izpisa," je povedal Robert J. Patton, Lexmarkov podpredsednik in nadaljeval: "Z novimi XL-tonerji ter prilagojenimi napravami odpravljamo še zadnje dvome v sprejemljivost barvnega tiskanja. Izenačili smo cene barvnih in črno-belih tonerjev ter jih napolnili do zadnjega kotička, s tem pa omogočili pravo cenovno ugodno tiskanje v barvah."

www.lexmark.com
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.