Canon in Software Imaging z gonilnikom za okolja Citrix

Canon Europe in Software Imaging, visoko tehnološko podjetje s področja tiska in upodabljanja, sta predstavila gonilnik Lite Driver za Canonove tiskalniške naprave v okoljih Citrix. Več kot 215.000 podjetij po vsem svetu, vključno z nekaterimi največjimi s seznama Fortune 100, uporablja Citrixovo tehnologijo za oddaljeni dostop. Te velike korporacije vse bolj povprašujejo po zmogljivejših in stroškovno učinkovitejših gonilnikih za tiskalnike. (Sporočilo za javnost)

Novi Canonov gonilnik Lite Driver, ki ga je razvilo podjetje Software Imaging, potrebuje za delovanje občutno manj informacijskih virov kot običajni gonilniki za tiskalnike. V pomnilniku zasede desetino prostora standardnega gonilnika in se ne povečuje ob namestitvi dodatnih gonilnikov. Poleg tega novi gonilnik z izboljšanim stiskanjem omrežnih podatkov znatno zmanjša omrežni promet, povezan s tiskanjem.

Adam Gilbe, vodja trženja za rešitve v Evropi pri Canonu Europe, je ob tem dejal: »Med uporabniki je bilo veliko povpraševanja po gonilnikih za okolja Citrix, ki manj obremenjujejo informacijske vire. Lite Driver bo povečal učinkovitost omrežij in bo omogočil občutno zmanjšanje stroškov ob razbremenitvi dragocenih omrežnih in uporabniških virov.«

Kevin Lampole, direktor prodaje in trženja pri Software Imagingu, pa je povedal: »Razvoj gonilnika posebej za okolja Citrix je zahteval nov in inovativen pristop. Tesno sodelovanje s Canonom je botrovalo razvoju »lahkih«, vendar zmogljivih tiskalniških gonilnikov, ki bodo Canonovim strankam prinesli dejansko korist. To je najnovejši dosežek uspešnega, več kot 20-letnega partnerstva med Canonom in Software Imagingom.«

Lite Driver je najnovejši dosežek dolgoletnega partnerstva med podjetjema, ki sega v zgodnja devetdeseta leta, ko je Software Imaging razvil prvi 24-bitni barvni gonilnik za okolje Windows za tiskalnik Canon CLC-10. Nedavno sta Canon in Software Imaging na sejmu drupa 2008 predstavila rešitev XPS.

Lite Driver podpira širok nabor Canonovih naprav, od tiskalnikov do večfunkcijskih. Gonilnik je robusten in razširljiv ter zmore obdelovati veliko število hkratnih zahtev za tiskanje. Uporablja tudi patentirano tehnologijo ManageRight podjetja Software Imaging, ki upraviteljem IT omogoča vklop in izklop izbranih funkcionalnosti za končne uporabnike.

Lite Driver je od novembra na voljo po vsej Evropi.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.