Korporacija SIGMA prevzela proizvajalca slikovnih tipal Foveon

Korporacija SIGMA (Kawasaki, Japonska) je prevzela 100-odstotni delež podjetja Foveon Inc. (San Jose, CA, ZDA). Podjetje Foveon je pisalo zgodovino, ko je razvilo in patentiralo prvo troslojno slikovno tipalo za digitalne fotoaparate, ki na vsaki točki tipala prebere polno RGB informacijo. Fotografije zajete na ta način imajo izredno ostrino in pravilnejši zapis barvnih detajlov v primerjavi s fotografijami, ki so posnete z običajnimi tipali. (Sporočilo za javnost)

Iz sodelovanja med podjetjema SIGMA in Foveon, ki se je pričelo v letu 2000, so nastali  zmogljivi digitalni zrcalno refleksni fotoaparati in kompaktni digitalni fotoaparati, ki so veliko pridobili z edinstveno tehnologijo X3 tipala. SIGMA je vgradila tehnologijo Foveon v vse svoje fotoaparate, s katerimi nastajajo fotografije, ki jih cenijo tako profesionalni fotografi kot amaterji.

Pri uporabnikih sta priljubljena zrcalno refleksni fotoaparat SD14 in kompaktni model DP1, ki zaradi velikega tipala po kvaliteti slike ne zaostaja za zrcalno refleksnimi fotoaparati. Dva nova modela, zasnovana na tehnologiji tipala Foveon, bosta predstavljena v letu 2009, to sta modela SIGMA SD15 in DP2.

Sinergijski učinek prevzema podjetja Foveon bo omogočil pospešen razvoj novih visokokvalitetnih slikovnih tipal, fotoaparatov in objektivov. Ker je trg digitalnih fotoaparatov v izrednem porastu, bosta SIGMA in Foveon tehnologijo tipala X3 razvijala in izboljševala tudi v bodoče, in se skupaj zavzemala za ohranjanje in nadaljnje vzpodbujevanje fotografske kulture.

www.sigma-photo.co.jp
www.foveon.com
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.