Fotografije legendarne revije LIFE na spletu

Google Life Google je odprl spletno galerijo s fotografijami iz legendarne revije LIFE, v kateri bo več milijonov fotografij, ki jih javnost še nikoli ni videla.

Nova storitev, ki je na voljo na naslovu http://images.google.com/hosted/life, trenutno vključuje okoli 2 milijona fotografij, Google pa namerava čez čas digitalizirati 10 milijonov fotografij. Približno 97 odstotkov fotografij javnost še ni videla. (aNET)

Fotoarhiv revije Life med drugim vključuje fotografije iz ameriške državljanske vojne in posnetke najbolj znamenitih dogodkov iz 20. stoletja, kot je recimo Zapuderjev posnetek atentana na Johna F. Kennedyja.

Fotografije bodo še naprej v lastni podjetja Time, vendar ta dopušča njihovo uporabo za zasebne in nekomercialne namene (na primer na blogih). Preganjali bodo le najhujše kršitve, kot je recimo uporaba na komercialnih izdelkih.

 Fotografije večjega formata so v enem kotu opremljene z vodnim tiskom, manjše pa so brez oznake. Za lažje sledenje Time uporablja posebne oznake Digimarc, vkodirane v fotografije. Uporabniki bodo lahko prav tako naročili tisk izbranih fotografij prek storitve QOOP.com. (aNET)

http://images.google.com/hosted/life

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.